Followers

14 Ogos 2013

Stroller baby



Assalamualaikum..

Hai hai. Pagi ni, adelah mood sesikit nak buat kije. Kalo sbelom ni, toksah habaq la, bertapa berat segala sendi2 otot nak buat kije office ni hah. maybe sebab hari ni dah ramai sikit orang dah start kije. Bila dah start nak buat kije, I pon dah nak start tension dah ni. Aduih. Rasa nak cuti jek cepat. Tapi, kalo dah cuti esok esok, kepingin nak keja pulok. Ye dak. Ehhh..

Kali ni nak story pasal stroller baby. Ekceli, before raya tu lagi we all gi beli. Terrrr-awal la pulok beli stroller baby nye kan..hihi. bakal ibu dan bakal ayah slalunya akan beli lepas baby dah kuar. Dah alang-alang ada duit lebih, hubby terus beli. Lagipun dah lama hubby survey pasal stroller. Masa peyut I tak nampak lagi, hubby dah sebok survey menda alah tu..hik hik

Kalo bab bab stroller, better I serahkan kat hubby untuk pilih. By the way, bagi isteri isteri kat luar sana, berilah suami anda peluang untuk memilih barangan baby yang lain, itu sudah cukup memadai, sebab dia dah mula tunjuk ke ayah-han dia kat sana. lagi satu, isteri2 kat luar sana perlu tahu, suami2 kita ni, dorang suka pilih stroller bukan sebab apa, ade sebab musabab nyek. hihi. Firsly, dia nak yang senang lipat, senang sumbat kat bonet krete, ringan. Secondly, sebab dia nak yang ada ciri2 tempat letak barang yang besar, so, bleh dia tumpang barang. Laki ni kenkadang malas nak bawak barang2 shopping bini dia, tapi tanak tanak pon, bawak jugek :’)..hehe so, hubby pon pilih la mana yang kenan di hatinyerrr.

Tadaaaaaaaaaa ~~~




Comei tak mende alah yang ber gayutan tu..hik hik. Kbetulan masa beli stroller tu, owner suruh beli barang under 25$, so, I pon sesi memilih, yang lain kat kedai tu takde yang kenan. So, better I beli the little elephant..hik hik. Matching dengan stroller. Yang kipas kaler pink tu, dah lama beli. Al maklumlah, I ni, suke naw ngan mende kecomelan ni, so I beli lahhh. Skang dah nak bagi kat anak sendirik pakai..hehuuu.. paling last, fuza yang guna dulu..heee

Hah, ekceli, kalo I, suka sangat stroller jenama quinny. Cantek, tayar besar gabak. Cuma kalo lipat tu cam tak lipat jek..susah sket laa. Makan masa jugek.lagipon mahaiii.. beli ikut kemampuan je la kan..hee..

Nak yang cenggini..ewwwww..hewwwwwww



Memula hubby nak beli yang ni..


set dengan carrier seat. Tapi, I cakap kat hubby, lagipun carrier seat tu bukan nak pakai lama kekadang. After baby dah 3 months mana nye nak dok dalam tuh..hee. lagipon, hubby yang akan pandu kreta, I kan duk sbelah, bleh jek pegang baby.. melainkan drive sendirik kan.. kalo bawak kat restoran ke mane ke, lagi baik pakai stroller je. Kan kan.. before ni, I ada nampak la ibu2 yang gi check up bawak carrier seat tu, tapi masa tu baby masih kecil. Kalo dah 6 bulan, I rasa banyak yang lebih suka dukung baby dia sendirik kennnn..hee


Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign