Followers

13 Ogos 2013

Sesi mendobi baju baby





Assalamualaikum..

Uwaaaaaa…. Bosan semacam jek hari ni. Malas giler kot,. Nak cuti, tapi terasa sayang la pulok yer. Kot2 ler pas ni banyak lagi nak gune cuti tuh..hmm. kalo kat umah plak, I busy semacam kalah emak2 zaman dulu kala., kemas tu la, kemas ni la.fuuuuhhh. kekadang tu, asyikkk tido je la I kat umah, kalo keja dah settle. Tak lama membesar la I dengan baby bump I ni.hi hi hi.

Ahad lepas, I punya pinggang Ya ALLAH…hanya tuhan yang maha mengetahui. Betapa saket nye laa. Ape idoknyer, pagi tu, I gi mendobi  segala baju2 baby dan yang lain2 tu.. guna tangan jek, nak afdal kenen dan penuh keibuan kenen. Tapi, last last nak keringkan, guna washing machine jek. Muehehe. Maklumlah, ghumah I kan apartment, cahaya matahari tak memancarkan ke sidai I itu. So, terpaksalah I jemur kat jemuran separuh, pehtu selainya I jemur kat dalam ghumeh..muehehehehehehe.

I pon dah masuk 33 weeks, lagi 7 weeks nak jumpa baby. So, kenalah prepare awal2, kang baju2 baby keras dan masih bau baru, so kena cuci la dengan pencuci Pureen Kiddi Wash. Wangi jugek. Hubby pulok, buat2 terkejut tengok pakaian baby dah dua bakul.haha. dia kata, apsal banyak sangat laa, kalah baju2 dia laa, konon I ada cakap tak cukup baju si baby sbelum ni (iyeke?).. dia siap sebok kira bilangan baju2 baby dan sluar baby.haha. see, ayah si baby ni, tanak kalah ngan anak dia..muehehehe.

Lepas ni, senang la I nak packing barang2 keperluan baby masa kat hospital nanti. Ye laa, 33 weeks ni, orang kata, bila2 masa jek beranak. By the way, I pon cam dup dap jugek la bila memikirkan saket beranak tu cane. Tapi, macam yang I selalu cakap, I redah jek apa yang ada skang ni,. Tanak fikir2.. asalkan semuanya selamat I dan baby sihat dan dipermudahkan segalanya..amin

Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign