Followers

15 Ogos 2014

my baby shinung

Assalamualaikum.

Dah lama menyepikan diri kat blog ni,. Lagi-lagi busy dengan study la kerja laa, itu belom busy ke anak. Ye, anak bujang aku tu, dah makin aktif makin manja dengan aku. Tu yang berpisah kejap je,, dah mencari.. maybe si bujang aku tu lebih rapat dengan aku, tu yang kalo ada ayah dia pon dia tak pandang sangat. Hehe..

Haritu balik kampung raya 2 minggu lebih. Kat kampung, Fiyyaz memilih orang dah. Dengan mak aku, mak mertua dll, semua dia tak nak dengan ayah dia pon, dia tak nak, laa pulak dahhh.. tapi dah 2 3 hari cenggitu pastu dia ok sikit, Cuma tetap mencari aku kalo xde depan mata dia. Mak aku pulak try guna spek mata, baru fiyyaz nak, kalo tak, memey dia tak nak langsung laaa.hee.. kenkadang tu, aku gi jemur kain kat nun blakang umah pon, mata dia tajam boleh nampak aku. Mula lah teriak ala2 nangis “maaaaaa~~~~ mama~”..skang budak tu dah suka beno sebut bababa….. mamaaaaa, pastu buat bunyi mulut *POP*.. kat kampung ler dia bergiat aktif buat bunyi gitu. Then gelak gelak.




Actually, geng geng fiyyaz dah mula nak berjalan. Fiyyaz baru start nak berdiri, bertenggek kat meja tv, kerusi dan lain-lain. Fiyyaz lambat sikit kot, tapi aku tak nak la mendesak dia untuk cepat, aku ajar dia slow2 melangkah.. lagipon, lain baby lain kecepatan dia. So, ada baby yang dok ngan pengasuh sama2 fiyyaz dah macam sebaya sebab suka dok berdiri berdiri walhal yang gegirl tu baru 8 bulan, yang fiyyaz dah 10 bulan.hehe. InshaAllah, Fiyyaz akan cepat jalan.. dah pandai jalan, mulalah dia nanti nak lawat aku ke dapuq tu.hehehe..

Ok laaa.. nanti kita sambung lagi k,..




Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign