Followers

28 Mei 2014

Dua malam di KPJ Kajang


I LOVE U SON.
Ibu sanggup bekorban apa saja demi mu.
Moga engkau menjadi anak yang Soleh, anak yang baik, anak yang mendengar kata, anak yang di sukai ramai orang, anak yang bijak, anak yang rajin, anak yang suka menolong sesiapa, anak yang hormat orang tua juga orang lain, menjaga peribadi, menjaga keluarga dengan baik dan segala kebaikan di dunia dan akan menjadi kebaikan di akhirat kelak... amin...




Terima Kasih

12 Mei 2014

Honeyboolan kat Penang.. Part II



Assalamualaikum..

Weei, office sunyi laa. Seciput je manusia pegi office. Yang ciput tu, aku pon ada skali. Oh ye, besok cuti laa. Aku, memang dah tak bleh nak cuti, melainkan darurat, contoh anak demam. Terpaksalah kutip gaji kalo cuti dah tak cukup. Demi anak, kenalah bekorban, even suami yang nak cuti jaga anak tapi aku tetap nak jaga. Hehehehe.

Ok ok, kiter nak story pasal honeymoon kat Penang kan? Ni sambungan dari post yang sebelum ni “honeyboolan kat Penang PartI”..

Lepas round kat area luar, pegi la merasa masuk ‘The Owl Museum’. Sbelom tu, kiterang breakfast dulu *breakfast makan cendol special, kemain ko* hihihi. Masuk museum tu bayar jugak, tapi tak ingat dah brapa untuk skali masuk. Dek kerna aku minat giler dengan Owl ni, asben pon layan je la, bila lagi nak masuk museum tu, ye dak?? Museum tu kecik je, brapa minit je dah habis round, dok lama dalam tupon sebab dok amek gambar ja.hehehe..

Asben, macam biasalah, dah penat layan bini dia amek gambar, pegilah dia membeli sehelai T-shirt yang ada cop owl. Actually mahal jugak, cuma asben nak ada kenangan, so belikan ajelah. Memula nak beli baju sama, tapi aku menolak, tak nak la bazir duit banyak sangat katenyee, nak bajet.haha. Just beli fridge magnet dua tiga ketul, dah cukup.hehe.

Lepas settle round satu museum, berangkat pulang lah kami berdua. Sekian.

Nah, ini gambar museum nyaaa…
























Terima Kasih

09 Mei 2014

Result dah kuar..grr



Assalamualaikum.

Alhamdulillah, baru lepas check result exam. Behehehe! Seriously, aku tekezut dengan result exam aku kali ni. CGPA jauh meningkat dari sbelom ni. ^.^”…happy sangat.. lagi next sem, lagi usaha lebih. Insha Allah akan tambah baik lagi…

Selalunya, jam 12 tengah malam dah boleh check result. Ntah kanapa dari tengah malam aku dok tunggu emel dari uitm, tak dapat-dapat. Dua tiga kali terjaga tengok emel takde, nasib berjaga malam pon sebab nak buat susu si dak tecik tu.. Aku ingatkan effect dari tangguh sem. Skali tengok dekat group kiterang kat pesbuk, ramai je yang tak terima emel dari uitm jugak. Maknanye terpaksa bersabar lagi untuk tunggu result exam jam 9pagi.

Alhamdulillah, syukur ya Allah, engkau telah permudahkan segala nya dapat result yang baik dari sebelum ni.. Dah ada anak ni, lagi ok result yer T.T..hehe. Dulu time bujang lagi banyak free time, takde pulak cenggini..he he he. takpe, next degree gambatee!!!

Lepas ni boleh la senyum sampai telinga.. *result tak la gempak sangat, tapi dah bersyukur sesangat*



Terima Kasih

08 Mei 2014

Honeyboolan kat Penang.. Part I




Assalamualaikum.

Phew.. dek kerna this month aku terlebih rajin nak update blog so, layan-kan aja la yew. Ni la angin kus kus, kejap datang rajin, kejap datang malas.hihihi. Dek kerna ter-over rajin, meh lah aku nak share gambo aku time gi honeymoon kat Penang.. bahahaha, sudah setahun berlalu, mak eihhh, baru mak jemah nak update. Wah gitu yaa. Actually, update sal honeymoon ni pon, sebab nak gi hint kat asben kiter, supaya bawak gi bercuti, takpayah jauh, nun kat Pullman Hotels pon cukup,krik krik krik $$$..

Rindu sesangat nak pegi Batu Feringghi lagi. Tapi apakan daya, maybe tak dapat nak pi dalam tahun ni, kalo paling cepat pon tunggu hujung tahun. Firstly sebab cuti aku dah tahap kritikal. *line meghah na* cane nak balik raya ni?? T_T .. Secondly, sebab budak fiyyaz still belom cukup umur..kahakahkaha.. Ye laa, kalo di bawak pegi bercuti time kecik2 ni, mesti dia belom ada feeling lagi. Tunggu dia dah pandai berjalan, itu dah memadai. Eceh!

Tak pe tak pe, engko sabar je ye buat masa skang ni emma yer,. Dok umah jaga fiyyaz. In 2 year, kena spend time lebih untuk budak tu, baru semalam baca sebab ada hubung kait dalam future dia if kita bagi perhatian sepenuhnya. Baik lah T.T ….

Readers sekalian, moh le tengok gambar aku dan asben  ‘madubulan’ kat Penang. Errr rindunyaaaaa.kikiki.. *Fiyyaz dok dalam peyut lagi, size baru sebesar limau nipis,kikiki*



Awal pagi bangun, then subuh2 dah jalan dah..
Tarikh pergi 28 Februari 2013
YA!!! Itu tarikh birthday aku!!!
pfftpffft



Time ni, kat atas Jambatan P.Pinang.
Ohsem!!







Sampai kat pulau, nampak starbuks.
Amek gambar,
“Asben perli, laaa drivethru kat sana pon ade,”
T_T
*wife dia just amek2 gambo je pon*

Ni muke tengah mengah.
Takde touch-up..cukup la seri ibu mengandung..kikiki
Petang tu dah sampai and check in hotel.
Satu malam dalam under 200$ gitu..
Amek dua malam pon sukup maaa..
Malam tu, terus cari makan.
Aku lapar sangat, tapi tekak rasa loye aje.
Pepaham la, preggy. So, gitau asben nak makan nasik..
Pegi kat kedai makan depan hotel, memang berlambak..
Ada yang halal and non-halal..
Asben tanya, nak pegi yang biasa2 or western food..
Nak biasa pon ok je..


Habis makan, balik hotel. Dan berehat..
Lupa nak snap gambar hotel kiterang.
Nama hotel pon dah lupa, Cuma sempit sikit..



Esok paginya, asben gi jogging. Wife dia nun tinggal hotel..
Pagitu, lapar. Pegi cari makanan ringan kat bag.haha.
Nampak coklet, breakfast ngan coklet.
Asben balik hotel je, terus aku rasa nak muntah..
Berlari gi toilet..uweeeeeeekkKKKKK!!! habis semua cokeleto keluar.
Bahahahaha!

Terus besiap pegi Bukit bendera.. Asben suruh cepat, ajak breakfast kat luar.
T.T



Excited nak naik train gi naik bukit Bendera.
weeeee



RM8 untuk dewasa..
Rm4 untuk pelajar..
*tapi awat KANAK-KANAK???*
Behehehe!!



Pehtu, ada mat bangla dok depan kiterang.
Asben mintak tulun tangkap gambar kiterang.
Kikiki.. thanks abang haingsum




Muka tak sihat, firstime muntah time preggy,,
kat penang baru nak termuntah..hihi
skali lagi, tak make-up.sebab rasa nak muntah jugak..kah3
Sonoknye masa ni. Sejuk!!
Waaaa..
















Lepas penat dok pusing2 kat luar..
Jom makan kejap..
Cendol special..wawawa..
Ni preggy mommy yang nak,
Ade sapa nak lawan??
Behehe. 



Bye bye.. akan bersambungggg…..


Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign