Followers

08 Februari 2012

POPEYES ^.^'

Assalamualaikum....
kum kum..grrr tatotnyerrr.
HYE nenek²  atok²  pokcik²  mokcik²  kakak²  abang²  adek². Best ye ber hulidey lama~


Today, tahap kesihatan i amatlah menduka citakan. seawal pagi hinguss leleh leleh. Terasa diri ne macam si BOO ..=.=" .. apa kau rasa oren? tapi dia comel jugek kan. hidop cool dengan hingus, toksah fikir²..Kalo nak cool jadikan dia sumber inspirasi. i loikee boo. mata dah la berair macam nak nanges. mata merah merah macam cik pon. Hidung jugek turut serta merah macam cik dut. tak nak la makan ubat sebab malas, bukan bermakna tak suka ye tuan² semua.

So, cuti cuti hari tu i lepak kat umah layan citer korea. Gila kau. i bleh pulak terlayan citer korea sampai jam 4pagi. ekceli, sangat tak berbaloi tak tidur. Kalo bangun nak study ke, bleh la jugak d maafkan. Ne idok, tengok citer korean pulak tu. ish ish ish. Sedih sesangat citer tu. Sepanjang nengok tu, i nangis je kowt. i rasa kalo i tadah ayaq mata i tu, rasanya dah sebaldi penuh. muahaha. By the way, stori yang i tengok tu, kisah benar. So, feeling jalan citer boleh di jiwai dan jalan citer kira logik la kan.

Masa cuti tu, i nak pegi ke mini zoo tepi mines tu. So, bertolak awal pagi kononnya supaya tak panas terik. Sampai jek mines, beli air mineral and tisu. Kot panas. Nak beli tiket, tetibe notis bahawasenye mini zoo telah di tutup sejak september tahun lepasss. Mak oiii.. Selama ne, i tak tahu pon zoo tu dah tutup. Ye la, mines la tempat lepak yang i suke. Kat sana best kan sebab leh santai² sambil nengok ikan besar. kan.. Rasa nak curik sekor, jadi haiwan peliharaan.muahaha. Dah tahu zoo kena tutup, rasa malu puleks. So, coverline sambil amek gambar possing kat depan gerbang jual tiket.muahaha. Cian kan... alamatnye, kena la window shopping kat mines jek.heee

Kat bawah ne gambo masa makan kat POPEYES..







nota hidung + hingus : i rase tak sihat. So, lemau nak blogging. k bai
Terima Kasih

03 Februari 2012

Karnival Krangkaraft 2012

Alamakkk S: / .

I update belog lagik.
Last month lah paling active, entri i kemain sebulan mencecah 19entri. So.. u anggap i rajin ler kan.

Sekali lagi nak share masa kat Karnival Karangkraft 2012 hari tu kat Shah Alam. I semangat nak pegi hari tu tau. Walhal, i dah semakin kureng baca buku2 yang tak berkaitan ngan subjek untuk sem ne. Sebab i tahu, i tak cukup masa untuk hal2 lain. sob sob sob... ='( ..
Masa kat karnival tuh, masuk jek kat pintu gerbang i terus pegi booth yang berdekatan. Booth yang first sekali , booth tu adalah booth si pengarang kesayangan anda ANIS AYUNI. I nak jugeks amek gamba ngan dia. Tapi, ada someones malu nak amek gamba i ngan dia. adeh. So, punahla harapan si jakun sekejap.


Banyak novel kena jual kat karnival tu. Harga murah je masa giler. Kalo i ne peminat sejati novel, dah sah sah i pon joint deme bersesak berhimpit. I rasa i tak sejati lagi, so i cume mengintai ngintai dari luaq area sesak jerk. Someones tu, dah memang suke sesangat dengan buku, kira dia ne sejati la katakan. U rasa lah kan dia ni sejati sangat ker, ohh tidak sama sekali. Dia mula la rimas2 dan nak blah dari sana, dia bagi alasan kononyer nak pilih buku macam mana dengan sesak lagi, peh tu kena la feel baca sinopsis baru tahu ne best ke idok, nak bayaq pon kena la beratur macam semut. By the way, kaitan dengan semut ne masuk dek akal jugek kan. Sebab semut berdisiplin dan ikut barisan. Dan deme juga beratus macam semut. Wah, inteligent briliant!

I bersama kereta. 'bleh tak i bawak balik keter ne?'


Comei jugek keter ne. Muat untuk orang2 yang kecik macam i ne.





Terima Kasih

02 Februari 2012

Kuntuman bunger :)

Hai :)
(awal awal lagik dah buat muker tenyumm)
hue hue hue..

Semalam cuti wilayah kan??, cube angkat tangan sape tak tahu semalam cuti wilayah. (ok dah dah..turunkan le tangan turun, muchuk la ketiak..uwek uwek).. So, asal free jek mesti i akan buat kerja kerja rumah. Haish, macam bibik la puleks. I rase bibik pon tak macam i. I ingatkan, i bleh la menelaah bersama si beruang, harapkan dia nak bersama sama dengan i untuk menelaah. Ntah ntah dia tergolek dulu.

Kalo dah cuti dan tak tahu nak buat ape, i pon buat benda aktiviti kesukaan i. YES, seni gubahan tangan. I memang suke menda menda kekreatifan ne. i rase mesti anyone akan cakap, ishk bosan giler nak berseni seni. Tak kesah la, i memang suker dan suker dan amat amat suker. I tumbuk kang sape cakap tu. meh meh i lempeng cicah sambal bilis.kuang kuang.

Nak tengok hasilnyerr??

TADAAAaaaaa.....!


Menangis la kedai kedai kraft kat luaq sana nengok hasil tangan i. muehehe (riak)
ke ada owner kedai nak tempah kat i.meh meh (poyo)

Kaler hitam tu mounting board i, tempat i letak note penting. Subjek yang susah nak hengat, kenalah letak note kat sana. I ne, kena letak sket nota nota penting sebab i pelupa. Lagi lagi i dah nak meningkat umur. So, anyone dah ready hadiah?muehehe..

p/s: sesaper berminat dengan kuntuman kuntuman bleh la order ngan i.muehehe..

Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign