Followers

28 April 2012

kawan kawen aku pon nak bleh?


Hari sabetu pulek, i rasa addicted dengan DIY. jari jemari meronta ronta, supaya i selongkar balek bahan bahan for my diy. Ntah angin kus kus apa lah yang terjadi kat i? dahsyat u all. I pon rasa nak nanges sebab jari jemari ni lincah nak deko deko bunga. i pon dengan rela hati, buat beberapa kuntum mawar merah. aww. ohsem bagi i, tak tahu la kamoo? if u kata tak cantekk pon i terima. tsk tsk tsk :') . bluewkk.

Btw, i sangat sebok. Banyak yang perlu dibereskan. tapi tu lah, hati i ni nak jugak nak jugak. kenapalah i minat dengan seni seni gubahan ne? i rasa takot la pulak. orang lain steady saja, kowt bagi dorang banyak lagi benda yang faedah dari buat menda tomei ne. Tu yang i nak stop, tak tak boleh jugak. Penyakit keturunan kowt. tapi apsal emak i dah pencen dalam seni-seni?hmm risau risau. ke ada something ni.hahaha.

moh la layan gamboo gamboo munge i ni. layannnnnnnn

percubaan pertama kali, pehtu letak dedaun.aww 

haha. tersusun rapi. aww
Ade saper nak tak ??

=)


Terima Kasih

RESULT exam aku nih =.='


Assalamualaikum teman teman ♥

Hei hei, i ada pesan tolong gegarkan i bila jumaat tiba.! Jumaat penghulu hari, i redha pada masa ini. So, tahu tak? malam tadi, i tak lena tidur dengan gundah gulana to the left to the right.sedehh, tengok jam dah jam 1 pagi. Konon gigih nak check email. watde.. i tak boleh bukak emel. Subuh tadi, tangan i jadik pakingson nak ke ofis, nak gi check kat ofis je. i dah rasa tak senang duduk kat dalam bas rempitlajugilakmenakotkan!. Cepatlah sampai ofis, dan akhirnya.. tadaaaaaaaaaaa.. ini RESULT i untuk sem ni. haaa amek kau.

KLIK untuk tumbesaran. RESULT i GEMPAKK!poyo
haaaa, mesti u all tengok lama je result i.hahahaaha. Walhal banyak yang censored. Yer, i study nun kat UITM, Shah Alam. Alamat ghumah, smestinya la Putrajaya, yepp i amek programme Administration. aww. Dolu i bosan gila kowt ngan selit politik politik. last2, i terjatuh chinta.haha. best best.

Syukur Alhamdulilah, walaupon i tak dpt capai macam yang nazarkan. Hopefully, next sem i nak usaha gigih segigihnya. Sem ni, agak susah jugak lagi2 macam i ni yang suka study last minute. Because, i amek masa yang lama nak cari cara yang sesuai untuk i belajar lebih fokus dan cepat faham. Memang menakotkan ulu hati serta usus terchinta, bila tarikh exam dah nak dekat. I akan jadik orang tak tentu arah nak study itu ini. Tak sangka, dah nak mula sem baru. I perlu bersabar sehingga la i dapat habeskan pengajian. Mudah-mudahan Tuhan permudahkan pelajaran i.

Dolu, masa nak register seriously i tak ready. tapi i gagahkan. Berat segala jantung hati limpa usus nak ke kelas, tapi bila di fikirkan i kena ikhlas dan think about my future. My rakan-rakan, dah ramai yang habes dip sambung degree and ke master. Yo laaa, i dengan segala senang hatinya melangkah ke kelas dengan penuh berwawasan waja. NIAT itu PENTING. yang pasti ada target. biar slow mace ciput, asal tak glojoh.


p/s : masa balik ofis, 1 jam tunggu bas kat depan ofis. argghh~! tenseng! smpai rumah pon jam 8.30pm. sedehhhhh T.T





Terima Kasih

26 April 2012

DIY by myself


Tadaaaaa~~ hasil DIY i. baru nak publish.hee T.T .. dengan gigih i buat ne tau.

i nak habaq, i busy minggu ni. So, kalo ada kesempatan, baru lah i update. okai.

ehh ehh! besok hari yang menggerunkan. adei, riso riso.
Agak-agak i bleh tenang tak malam ni? hoho. risau.ergh.
Mari berdoa sama-sama. harap2 semua baik baik saja yahh.

hmmm hmmmm hmmmmmm.

k bai.



Terima Kasih

12 April 2012

:] wajah kegembiraan - KL BIRDs Park

Assalamualaikum :]

Burung ne sukew kat titew. <3 

mula2, burung ne segan nak dekat.
lama2 dia terjatuh hati kat aku kot. muahaha~!


LELONG~~! lelong. sape nak XBOX SE ni. ambek laa.





Okai. cukuplah setakat ini sahaje.

Terima Kasih

09 April 2012

KL Bird Park :)

Assalamualaikum :) wee


ehh ehh. ekceli nak ceghita pasal KL Bird Park, terpanjang pulak yo. mahap lorr.


exited, pelilit tangan sebelom bertukar jadik sailormoon


Aku sukak~! memula masukkan 2 keping duit 50 ploh sen
pastu putarr. tadaaaaaa, keluar seketul menda pink. 
Apekah isinya?


Burung amat sukak menda ni.
Sape paling banyak bawak, maka pendamping burung pon banyak jugaks.
muehehe~!


Kalau rasa2 nak hilangkan masalah dandruff anda tew,
suruh jek burung2 ne kupaskan. wkwkwkw.
(dandruff - kupas??)


'hye, boleh berkenalan?'
walhal dia tahu, kitew bawak makanan dia. ew eww
cepat sembunyik dalam tangan. cepaattt -kedekut-

si burung, cube memakan sisa-sisa taik mata pulak?
yeww


Alaaaaaa, saya nak jadi menantu berkuku hitam laaaa.. tak aci~!
jangann laaaa.


Nak mandi manda pong boleh. Silakan silakan.
err. u je laa. i segan. eww eww


anyonyo 


Si merak :)
di halang orang nak balek. tsk tsk tsk.


'Wahai kamu, kamu .. hah! dan kamu yang korek idong.
betulkah si emma tu dah bertunang?'
aaiyakk, statement tak bley blah arr si merak ne. (sinsinkuslaluditanyainkok)


ehh ehh, apsal ayam abang aku ada kat sini?
tulung aku tangkap. Nak sembelih!


hey hey you you.
brutal tak i??


tetiba ada jemari runcing tershoot.
( ini ke namanya photographer PRO - hampeh tol)

haaa, berebut berebut,.
geram aku di buatnya. errrr errrrr


'Ketepiiiiiiiiiii,, saya nak lalu' bentak hati si burung.

beratur. ok enough.
padahal burung2 ne semua nak mintak ice cream budak tuh~!
tak malu nyewww eww eww


'saya nak marah ni.. saya nak marah, sebab you pekak, saya nak lalu pon tak bleh'

Poyo la engko burung. nak makan ice cream?
Nasib la engko tak mintak pizza hut.


Kaki panjang. macam2 aksi pong ade.
Guna satu kaki pon boleh~!

Sebelum animal show.
kehulu kehilir jek lah dia ni. Nak mintak perhatian. ishk. nak glemer le tew.
(dengan burung ni pon nak jeles?)
iyakkk~!

Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign