Followers

30 Jun 2010

"sLeep + tido = krohhhhh.."


Sy nk kongsi la kpd u ouls mgenai 'TidUr'
Tidur ada yg mmbawa kebaikan ada jga yg mmbawa kburukn.
Bnyk tidur blh mematikan hati, mementkn badan, mnghabiskn
waktu dan cepat lupa dan malas. Di antara tidur itu ada yang
bermanfaat , ada yang sgt di benci, ada yang berbahaya dan
sama sekali tidak bermanfaat. Tidur yang bermnfaat adlh tidur
ketika diperlukan. Segera tidur pada malam hari adalah lebih baik
dari tidur ketika larut sudah larut malam. Di bimbangi tertinggl
wktu sembhyg subuh kerana tidur lewat mlm. Tidur pada tengh hari
(tidur siang) lebih bek drpd tidur d waktu pagi atau waktu petang.
Tidur pada tengah hari amat digalakkan walaupun sekejap kerana dapat
memberikan kesegaran pada badan. Tidur antara solat Subuh dengan
terbitnya matahari adalah tidak digalakkan kerana waktu itu adalah
waktu awal dan pintu siang, saat diturunkan dan dibahagi-bahagikan rezeki,
saat diberikan barakah. Begitu juga tidur waktu petang tidak digalakkan
boleh menyebabkan cepat lupa serta malas.


Terima Kasih

23 Jun 2010

"meAw"

muahaahaha...c amE yg teramt la nakal...penat nk jaga..
Cian c amE..nk kuaR dr sangkar erk..nonono...pura2 je ni..
mnta kecian nk kuar..cian de LOh..xblh..dok lam sangkar je yew..
alololo..u oouls nk taw...lau uda kuar sangkar, dia da x ingt da kite..yg pntg
dia nk men je taw..
haa..ni sape lak ni..ni la kucing adi spupu sy..sy jmpa dia skali jak..
tem blik kg tuh...beso tul..g0muk la katakan...akak sy kate dia ni
tukang kasi hbis mknan c tatam(kucg kat kg),,c0z,,tatam ni kn
sgt la membazir..dia mkn ckit aje..tp tiap saat nk mnta mkn..fuh..
s0,,law ada baki mknn tatam yg x habis,,ni la kucg yg tlg hbiskn..

ha..ni la bukti dia..dia yg mkn..dia sllu lepak kat umh sy kat kg tuh..
so.,,u ouls tgok,, nek gem0k mkn mknn free..hihi..
Aksi2 TATAM + AmE mAsa Td0...
ne La Tatam..Tatam ni bulu dia hitam semua..langsung xda keler putih ke kuning ke..
Tatam ni manja gak la,,but dia x nk sma sy..dia mnja ngn akak sy aje..hish2..
tp sy x penah lpa kenangan sy, tatam n mR.F...msti tatam rindu kmi gak slain
tuan dia,,sapa g kalo bkn Dyg(my sist) + Zul (abg ipar)
hahaha..gaya ame tdo..ada g gaya dia tdo paling cumil..tp nnt la sy upload k..

Terima Kasih

21 Jun 2010

"Fifa World Cup 2010"




Terima Kasih

"SeLamaT aRi BaPa"


..SeLAmaT aRi BaPa..
kpd smua insan yg bergelar
-ayah/bapa


SemoGa snTiasa siHat
di rahmati Allah
d murahkan Rezeki
ini Lah Insan Yg Bergelar Bapa
di hati kami (Abg Amat, Kaka iah, Menah, Atie, Dyg n Sy)



Nyiu BIn Hj Munchi


Terima Kasih

"PendaftaraN"

Kemarin, sy g dftr Pjj kat uitm,,
Penat sgt2...TP besT gak Jd status Student ne blik..tp mndFtr smlm mcm nk msuk skul Form 6 lak..hihi
ne la jadual pjlnn pndftrN sy..
6.20am sy g bsiap n iron bJU n kems2 umh ckit,..
6.35 kemas sangkar ame..
6.40 bru kol mR.f surh bsiap2..
7 lebih2 = siap n sedia untuk bertolak..
8.00am : smpai Kat Kampus uitm..terus berbaris..padahal pndftaran start jam 8.30am..
tp jam 8 lebih da ramai org beratur panjang..& kmi antra yg kat blakang gak msa tuh..
da la lapar..tahan jak perut..sY beratur, mR. F Lak p tgok law ada yg jual mknn untk d jual..
pas tu, dia blik langsung xda dia beli.. apa daa mR.f ne..
Pas Tu nk msuk Dewan Pndftran daa,,dia bg satu beg..
dlm tu ada
-Pen Oren cute
-buku tatacara klas maya
-mineral da logo uitm
-makann perisa kuih bahulu
-nota2 pnting untuk rujukn tme kursus
-ada 2 buku g..but lupa lak..
pas tu sy n mR.F msuk dewan, peh tu x taw apae2 men duduk jak trus ikut turn sbb xda org..
padahal tmpt tu adalh kaunter 3,,so, sblm p sna msti p kaunter 2, kaunter 1 tmpt bg beg tu la..
bnyk btul beg sy bwa, mna beg laptop, beg kursus, handbag gue g..aduiih..
kaunter 4 tmpt byr yurn pengajian 1 sem ..kaunter 5 tmpt bendahari
ambik resit pembayaran.. kaunter 6 tempat buat kad pelajar..ambik2 gmbr..huhu
tem tu rmbut mr.F turun kat dahi..haha,, so kna surh la dia jgn tutp dahi dia dgn dek rmbut dia tuh..
pas tu p kaunter 7 tmpt ambik buku,, 4 buku free,, yg 1 je beli RM50..huk..
peh tu student card siap,, ambik la,,kaunter last tmpt pnyerahan fail pribadi ..
last,, smua stle,,tme to mkn laa,,hihi..ada kupon pcuma tuk mkn..
sodap..besala tem lapar kn..tp mmg sodap pn..mR.F apa g..mmg da x terkata..
mknn mmg num 1 lam idup dier..
kmi stle smua dalam Jam 11.30..3 Jam Lebih tu kmi g stle..tp mcm x trasa je msa tu..
mgkn sbb nk cpt siap kot..
ptutnya ptg tu ada g aktiviti,,perasmian pjj,,tp last2 kmi blik coz sy x thn..penat..
mR.F g bwa jln pn sy x sggup trima..coz smua jln kmi lalu..hihi..sesat..
ook laa..pnJg Lebr Sy terangkan pglman mndFtr,..
okaii tgok la pix sy kat bwh ni okeh..





Terima Kasih

17 Jun 2010

"sijil..sijil..sijil..!!"

Kisah die gne...sy ne cek la ape yg ptut c0z nk p mndafTar jd student balik daa..
cek pnya cik, akak eTa ne pn tlh mmbuatkn diriku cemas..
cemas..!!>hihi..cems sbb nk g daftar must ade sijil SPM..
sy L0m g ambik g kat skull lme..bkn lupa tp x ingt..hihi..
sy cuma ada slip ajew..s0,,sy apew g..trus p KPM..bhgin Lembaga Ppriksaan..
last2 jwpn dia,,dia suruh ambik kat skull lma gak..dorg x leh bt baru..
lau hilang pn,, sy cuma dpt salinan kedua jerk..jd...alamatnya..tpksa
akak sy yg p ambik kat skull lame sy..
LAw ade spe2 hilang sijil spm,,kat sini la urus..



da la jarak umh sy ngn skul jauh..1 jam stengh tuh...
hmmm...peninnn..peninnn...
tp law msa pndftran nnti kna tnya..pepndai la jwb..
sijil tu "otw"...hihi..knnnn...bru jerk balik kg ari tu..
tp x ingt lak nk pa skull ambik sijil tuh...huk...


Terima Kasih

16 Jun 2010

"majLis kwin mY siSt musim 1"







Terima Kasih

14 Jun 2010

"TanJung Aru"






Terima Kasih

09 Jun 2010

"i-city"


















Terima Kasih

08 Jun 2010

"Jom kEmas"

pix bawah ni adlh souvenir kahwin mY sist..ne sy tlg temph ngn org,,dia bt dri umh jew..
yang len lak men beli kat nilai laa..



dan pix kat bawah ni lak tme siap da paking..hihi..xlaa penat sgt..nk pindhkn ke luggage..
kena susun btl2..takut nnti kemek kang..mampuih gue..nk letak dlm kargo ne...
coz bnyk tul muffin Towel ne..dalam 100pcs..cute kn..aneka warna..
yang ne lak adlh c ami yg sgt2 nakaL..tme tgh kemas2 dia lak p lompat dlm luggage tuh..
sy pe g..hangin laa..trus kurung dia lam beg jejln dia..hihi..nakal betuih la.. sabo je laa..
tp msa lam beg ne die diam aje..pas sy siap kems bru meaw2 nk kuar.. so,,lepaskn laa..
mula la dia men lari2 tahap super sonic..hahah..tp dia pnya brek x mkn..

mcm2 kaler ada..tp 4 kaler je..hihi..








Terima Kasih

"seRba kehijAu-hiJauaN"







Terima Kasih

03 Jun 2010

"see.."

toDay, sy nk pix my famly n koleksi sy..
kat bwh ne adaLAh pix msa kwin kakak sY..
Ramai btuL owg msa tuh..smua wrga dapur yg
msak2 mknn tme kwin tu rsau2 sgt2 dah..tkut xckup mknn..
alhamdulillah la cukup..tp dlm smua2 tu, my mom yg pling slumber..
n x rsau..kot dia dah agak dah smua psti ckup..
smua org sibuk2, n bnyk krja, gue pla x taw nk bt ape..
jd assistan my mom jak,,tukg ambik hdiah dr org..ringn ajew keja ne kn..
xsgka pla my sist dah kwin..skg dah genap stahun kwin..
n x lma g dia nk jd mak org daa...dah x leh prangai cam remaja..kena dewasa laa tu..
my sist yg satu g pn dah nk ada bby baru..waa,,best nyee,,bnyk laa my ank buah..hihi
xsbr nk tggu dorg ne bsalin..ank buah dah beso2 sumerr,,c aiman pn dah tua cam pakci2..
hihi..
.





Terima Kasih

01 Jun 2010

meh Tgk mR. F ne PosinG..














Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign