Followers

31 Januari 2012

Arabic restaurant

Hai dan Assalamualaikum.. =)
Okeh intro intro.. ade plak cenggitu..

Update kali ne, seghupe jugak perihal cerita di hari sabtu Ahad.. Haaa, kenapa kau. Dah naik bohsan ker..? By the way cuma weekend je laa i bleh luangkan masa berjimba bagai ataupon masa cuti cutian. Jadik, masa lunch kelas ahad tu i pegi makan kat Restoran Arabic kat seksyen 10 rasenyer. Gila besaw gedabak restoran arabic tu, terlopong i nengoknyer.muehehe..

So i dengan bangga pegi try. Ekceli i memang tak berapa dengan makanan arabic. Once i pegi kat restoran makanan Arab kat Diplomatik tu i ngoder kemain sempoi order nasi arab. Sampai je makanan yang di pesan, makk oii 'tanjat boboii'..haaaaaaa sempuuttttttt.. Banyak giler nasi and lauknye, giler pon tak banyak macam tu heh (nada sengau disitu)

Dek kerna kalo makanan arab ni, akan memenuhi sepinggan bak gunung kinabalu and harge pon dah sah sah la jugak mahal macam beli daging buat kenduri..ehh asal plak ke kenduri nyer. Jauh benaw kau ne jah.ehem.

So, i dah tahu dah. Jangan memandai nak ngoder nasik arab. Nanti membazir pulaks, so order la menu yang lain. Betapa bajet bajet nye i fikir mengenai usus perut i, sebab usus perut i tak bleh memasukan makanan sebanyak itu, makanya dengan sekejap jugak perut i memuntahkan balik makan itu kerana usus i yang terlalu comel dan gediks. (pepandai i je bagi spekulasi begitu)muehehe.

Kat restoran arabic ne best, layanan de bombastik. Macam kat country arab betul, cuma customers je la rata rata melayu. So hilang feeling kejap. Waiters dia semua orang arabic jugeks. So, dah sah sah guna english berslangkan arab.

 Btw, nak jugeks amek gambar depan restorans.
Tapi nampak sangat i jakun kang. muehehe.
Kalo tak pon, owners kedai bagi duit sposen dua sebab promo kedai dia.

 Ne pasta, Sodap jugek laa..
So, better order yang macam ne. Tak banyak sangat.
Tapi i tak bleh jugek makan banyak. Cepat muaks
(usus i terasa sayang nak telan kowt)


Ni yang i order. kemain ayam besaw gedabak.
kononyer:
fries made in Arab, reason is tak comei macam fries mesia.
chicken made in Arab(sebab ayam area kaki warna emas 911) pulaks daa.he he
Sambal made in Arab jugak, sebab takde rasa. masam je rasa.

 Ne pon sama. Macam tasteless sanget.
So ape pon tak bleh si lidah i ne.
hishk manje. *gediks*


 Sekitar restoran. Memula nak duduk area dalam.
Tapi buntut i rasa awkward nak duduk.
segan katernye nak duduk macam kerusi pelamin

p/s: mood sedih, ayuh kita nanges sama sama, buang hingus sama sama.

Terima Kasih

30 Januari 2012

Baucer buku~



Kali ne i nak bercerita perihal baucer buku 1Malaysia. Sabtu lepas, i kemain semangat pegi bershoppingan buku kat Empire Shopping Gallery,Subang Jaya. Masa kat Empire tu, kaki i cepat cepat melangkah ke kedai buku yang popular, walhal nama kedai pon Popular jugeks. Terus tangan i gediks amek bakul dan berkejar ke bahagian stationery. 


Mak oiiii, benda comel banyak. Hati i berkata "nak yang tu, nak yang ni, nak yang itu jugak, ehh ne pon best jugak, nak yang ne la confirm! (ehh silap, abang pekerja popular pulaks, mahap mahap) ,, ke i nak beli semua dengan kedai kedai ne skali??".. i cuma beli dua buku jek sebab memang buku tu penting, dan perlu di telaah bersama si beruang kat rumah. Sepatutnye, baucer untuk beli buku jek kan? kenapa stationery bleh?. Suka hati makcik kau la labu.


So, juruaudit i dah ready kira kira, dengan sedia kerutan di dahi macam mahatma gandhi. Banyak barang di tapis dan tolak tepi sebab takot kelarian bajet baucer yang melampau. "yang ne bukan dah ada ke?, hah, perlu ke benda ne?, yang ini mahal sangat. Yang tu, untuk apa? ehh ne jangan la.." urmm ..  =_=" pening lalat, mata mengecil bajet merayu nak jugaks semua benda yang di tolak tepi. Fikir balek, betui jugak kang i pulak yang rugi kalau pembelian tak sampai pon RM100.


Ekceli, banyak benda dah i rembat. tup tup benda yang tak perlu tu kenalah kembalikan di tempat yang asal.uweee.. nanges nanges .. I bayaq kat kaunter, semua RM55.sen sen. So RM5 sen sen (tak hengat sen brape) tu i bayaq duit sendiri. I cuma guna 1 baucer. Itu pon rasa berat hati nak bagi, terasa diri ne macam Encik Crab..ke i perlu letak gam uhu sebelum bayaq. 


Baki baucer buku i ada tiga jek lagi, bersamaan rm50 x 3. Alaaa, sikit nyerr.muehehe. Apa daa dak emma ne. Dah dapat rm200 tu bersyukur la. Ye dak??. Ne nak lelebih pulaks. Ok enough emma..




Ne la barang barang hasil rembatan. Sikit jek kan.
Ekceli sangat banyak. Ne sisa baki je tinggal



Maaflah, kaki si beruang tu nak interprem jugak
Kang kalo i tak gambaq, kang kecik hati dier pulak.
(rasa nak potong jek kaki dier..huehuehue)




Terima Kasih

Pegi makan snow ice

Waaahh, title tak bleh blah der. Gambar ne ekceli dah basi dah. Kira di jeruk dalam hape la jugek. Cian pulaks rasanya sebab takot berkulat, tu yang buat jugak entri sebegini rupa paras mu ohoiii wajahmu . adess. Ekceli, deme tak terniat pon nak pegi makan snow ice ne sebab before gi ice room memang dah makan kat Italians restaurans. Perot dah kenyang tahap nak muak termuntah hijo, sebab makan lasagna alahai mahal giler cipan. Order kemain padahal usus perut tak muat nak sedut lasagna.

Settle makan kat Italians Restaurants (tak tahu betui ke idok nma restaurants tu, hentam je la labu labi). Tanpa niat, telah masuk dalam ice room nak makan snow ice.keh keh keh. Masa nak order, i terus blur nak order yang mana satu. Sebab takde satu pon pevret i. Sedih berlinang air mate seh. Oww, meraung2 tapi order jugaks NUT CASE..

Bagi i laa, tak de pon sedap sangat. besa2 je la.. he he.. Berdarah mata empunya kedai kalo baca.hee. Sayang sejuta kali sayang, makan tak habes. Bazir je kan. Bagus bagi kucing makan tepi jalan tu ke, atau si beruang kat umah i tu. Sebab dia kan beruang kutub. dah lama tak jumpa snow.

Tu la,, nak makan sangat snow ice. Bagus makan ABC ke, kalo dah area khatulistiwa tu memang dah tak berngam kowt ngan snow ice.muehehe.


pilih pilih mana satu you all nak??
Asalkan u takk makan kertas menu tu.

 Black knight ne, rase apa? sedap ke?
Ohh, tak seindah rupa sangat.
Makanya tak de rasa. Macam makan snow betul2 jer..

 Ni i order. Bleh arr..
AirBatuCampur jugek tetap di hati seii

Ne sedap jugak.
Kalo sendawa kat dalam pawagam sah bau durian kuat..

So, nak pegi tak ke Ice Room. Pegi laa.. Lain orang lain lidahnyer, kalo tak de lidah rasa guna hidung.. Kalo sedap baunye maka sedap la makananyer.hee.

Jom main snow guna habuk polistren.huehuehue!!
Terima Kasih

26 Januari 2012

Outing w ohsem peoples~

Assalamualaikum..
tak jawab dosa  :P

23hb - Senin lepas, tetiba hape i berdering jam 11pm lebih lebih kott tak pasti. Tanjat jugak la, then tengok kat screen hape .. tertera laa nama kawan i zaman budak skolah menengah. Aikk, glabah jugak mulanya. By the way,, kawan i tu baru jek start study pegi sini area semenanjung. Tu yang bikin riso tu. Aku pon angkat kol dia cepat cepat. Rupanya, dia nak pegi Putrajaya. (memey sah nak jumpa i la tuh =)..he he he..).. Dia kater, sajer nak jenjalan ngan geng geng dia. Students la katakan, lagi lagi tengah boring dok hostel tu lebih bek cuci mata katernyerr. Aku pon onn je laa, ya laa kawan satu skolah dulu, bukannya selalu nak jumpa kan. Dah stuju stuju semua maka terjadi la satu perjanjian (walhal, i tak slalu tepati janji, tapi i akan berusah untuk menepati janji itu~ wink wink).

24hb - Seawal pagi, mesej hape mula aktif. "emma, emma jadi tak?"he he he.. So, i reply "iya jadi, tapi belom siap".. i terus mulakan operasi, tapi bukan pegi bersiap siap, cuma mulakan operasi mengemas rumah sapu sapu lap lap cuci cuci apa yang patut baru i mandi manda.he he he.. Tengokk, i suka sangat lengahkan masa. terhegeh hegeh macam ciputt. Mesej senantiasa aktif, tok sah cakap la der. Kawan i kater deme semua turun kat Midvalley (nek KTM). Rupanya, dorang semua ne, tak tahu pon nak pegi Putrajaya gimana. I pon suruh dorang pegi makan kat midvalley dulu, sepatutnya dorang kena  benti kat BTS, kalo tak pon kat KL sentral. Last2 plan dorang nak pegi putrajaya tak jadi, sebab dorang tak confident nak teruskan takot takot tersesat.hee . Kawan i suruh i pegi amek dorang bawak jalan jalan area KL. I pon rasa kesian kat dorang, dah datang dari jauh seremban nun nek ktm sampai lenguh lenguh sendi and terpaksa bersesak berhimpit dalam ktm dengan mamat mamat bangla yang ishk~ fening~..


Jam 12pm i baru bertolak dari rumah, terus g midvalley carik dorang. Peh tu, dah jumpa dorang and set nak pegi mana. Seb bek la budak budak ne semua tak nakal.HAHA.. macam i ne penjaga dorang jek kan. :p..Tapi BEST jugak la bawak budak budak ne. Walhal umur i dengan dorang tak jauh beza. Rata rata umur dorang pon dalam 21thn. hehehe. SO, bawak la dorang g KL..hihiii..


dorang sangat OHSEM~

Budak lelaki panggil sy kakak..muehehehe~

Dorang jugak suke bergambar.. besakla students~ =)

Ni la kawan zaman skolah i tu~ Nama glam dia AYANG..he he he
Tu mamat bangla mana ntah nak amek gambar semangat giler.muehehe
Hai nama saya EMMA =)

Saya jugak~

Kawasan HANS isaac (he he he he)

kuang kuang kuang

Mari bergayut gayut

he he he.. anda jelez??

Waaaah.. budak tomai ceblah i..

I nak amek gambar ngan dia.. tapi tapi...
I ne kan pemalu miaw miaw..muehehe
Pehtu pegi mamam ice cream kat Midvalley
Dapat ang pow.. muehehehe

semua semua bayaq then dapat baki 0.15$..muehehe again

Lepas dorang dah puas and rasa nak balik, terus i hantar dorang  g KL sentral. My mr. masa tu dah penat tak nak nek ktm, disebabkan mamat bangla yang terlalu ramai. Dia trauma nak naik ktm. Lagipon dia tengah demam demam.. Kami tinggalkan kreta kat midvalley, sebab nak hangkut bebudak tu konfem la tak muat. Dorang tu ramai, so terpaksalah kami bedua turut serta nek public transport jugak. muehehe. Kat kl sentral lepas dorang beli tiket, i pon dah nak balik. Terus budak budak ucap "terima kasih kakak.." muehehe.. tomei tomei.. My mr. pulak kena panggil "abang abang" wahhh.. yang klakarnyer, ada satu budak lelaki tu, i dengar dia cakap.. masa tu my mr. nun jauh kat blakang, i ngan budak budak dah jauh jalan. Terus budak lelaki tu cakap, "eihh, mana dah abang tu..? ", masa tu i dengar dia cakap ngan kawan dia..ahak.. lawak lawak.. risau pulak dorang kan.. i tak risau.konon. I and mr. terus naik teksi. Pegi midvalley amek kete.. dan balik~

Okeh.. i busy. bye bye bye..


Terima Kasih

17 Januari 2012

BAUCAR buku 1Malaysia..

Ahad lepas, aku pegi kelas jam 2.00pm kat intec. Kelas tu 2 jam jek.
Aku memang semangat giler nak pegi kelas..heee.
Tapi sebenarnya semangat sebab hal lain.


Ya ya yaa.. sebab ada BAUCAR BUKU 1Malaysia.
Aku pegi jugak amek kat intekma resort, kalo tak tuntut sangat laa rugi.

Aku masuk kelas pon lewat sebab aku ingatkan kelas start jam 2.30pm.
So, orang lain semua dah start blajar seawal jam 2.00pm..HAHA..

And akhirnyaaaaa... yayy yaayyyyy......


Aku dapat jugak ..
Walaupon menunggu lama demi mendapatkan benda alah ne.
Aku sanggup sanggup. haha
Yayyy.. aku bleh shopping dengan sesuka hati.
haih, shopping buku jek hokeh..

Banyak giler sampai rm200 baucer yang kena bagi ne kan..
tapi aku suke suke suke..
semangat nak carik buku.


Alhamdulilah.. syukur..

Terima Kasih

10 Januari 2012

Pantai Bagan Lalang

Sabtu lepas, pegi Pantai Bagan Lalang.. Berjemur berpanas panasan di sana, al-maklumlah selalu dok aircon. Saja nak bagi sunburn kat kulit yang tak berapa nak mulus ne. Sebenarnya, aku nak mandi manda sambil lompat lompat ombak (kengkonon laa) . Tapi, aku lupa nak bawak tudung, adusss. Pagi before nak jalan, aku dah prepare apa yang patut. Siap iron bagai. Tup tup, tudung lah pulak yang aku lupa. Wahaha.. heh kecewa tran tan tang tau. Sedih kan. What ever laa..

Ekceli, aku nak pegi OT sabtu tu. Last last tak jadi sebab aku nak pegi tenangkan fikiran setelah bersusah payah menyudahkan sistem SBPA yang memenatkan. Masa dok kat tepi pantai rasa tenang jek fikiran. Sambil relaks relaks bagai, tanpa penat fikir tentang kerja. Oh pelisss. Walaupun masyukk, tapi penat woo. Sape sanggup, sampai kejang kejang tangan, sakit sakit badan, sakit sakit kepala, sakit sakit otak, sakit sakit perut, sakit sakit mata, sakit sakit telinga, sakit sakit semuanya laa.

By the way, aku and my Mr.F join kawan dia pegi pantai. Awalnya, aku belah bagi. Pegi ke idok. Last-last join jugak..heee... Tapi rasa tak menyesal pon. Best best best.. We all 6 orang jek..So, best laaa..hee..

Ne wife kepada kawan My Mr... Zaradha

Memula g Pantai Morib.. Peh tu, tukaq plan..
Otw nak pegi PD

Okess, plan nak g PD tak jadi, sebab singgah kat Pantai Bagan Lalang pon ok jerr

Sekitar kawasan..

Lagi sekitar kawasan

Sekitar kawasan Lain

Hidupan persisir pantaii

Ahli meeting jongkang jongkit
Ekceli, i pon nak maen. =(

Rafiq ne terror maen bola.. Terbaek!
Oh so~

Ica dah tidoo.. ciann.. Tetiba ingat rayyan~ miss  <3

Golden Palm Tree ne cantek jugak tempatnyerr
Ehsan Gugel~


Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign