Followers

31 Januari 2012

Arabic restaurant

Hai dan Assalamualaikum.. =)
Okeh intro intro.. ade plak cenggitu..

Update kali ne, seghupe jugak perihal cerita di hari sabtu Ahad.. Haaa, kenapa kau. Dah naik bohsan ker..? By the way cuma weekend je laa i bleh luangkan masa berjimba bagai ataupon masa cuti cutian. Jadik, masa lunch kelas ahad tu i pegi makan kat Restoran Arabic kat seksyen 10 rasenyer. Gila besaw gedabak restoran arabic tu, terlopong i nengoknyer.muehehe..

So i dengan bangga pegi try. Ekceli i memang tak berapa dengan makanan arabic. Once i pegi kat restoran makanan Arab kat Diplomatik tu i ngoder kemain sempoi order nasi arab. Sampai je makanan yang di pesan, makk oii 'tanjat boboii'..haaaaaaa sempuuttttttt.. Banyak giler nasi and lauknye, giler pon tak banyak macam tu heh (nada sengau disitu)

Dek kerna kalo makanan arab ni, akan memenuhi sepinggan bak gunung kinabalu and harge pon dah sah sah la jugak mahal macam beli daging buat kenduri..ehh asal plak ke kenduri nyer. Jauh benaw kau ne jah.ehem.

So, i dah tahu dah. Jangan memandai nak ngoder nasik arab. Nanti membazir pulaks, so order la menu yang lain. Betapa bajet bajet nye i fikir mengenai usus perut i, sebab usus perut i tak bleh memasukan makanan sebanyak itu, makanya dengan sekejap jugak perut i memuntahkan balik makan itu kerana usus i yang terlalu comel dan gediks. (pepandai i je bagi spekulasi begitu)muehehe.

Kat restoran arabic ne best, layanan de bombastik. Macam kat country arab betul, cuma customers je la rata rata melayu. So hilang feeling kejap. Waiters dia semua orang arabic jugeks. So, dah sah sah guna english berslangkan arab.

 Btw, nak jugeks amek gambar depan restorans.
Tapi nampak sangat i jakun kang. muehehe.
Kalo tak pon, owners kedai bagi duit sposen dua sebab promo kedai dia.

 Ne pasta, Sodap jugek laa..
So, better order yang macam ne. Tak banyak sangat.
Tapi i tak bleh jugek makan banyak. Cepat muaks
(usus i terasa sayang nak telan kowt)


Ni yang i order. kemain ayam besaw gedabak.
kononyer:
fries made in Arab, reason is tak comei macam fries mesia.
chicken made in Arab(sebab ayam area kaki warna emas 911) pulaks daa.he he
Sambal made in Arab jugak, sebab takde rasa. masam je rasa.

 Ne pon sama. Macam tasteless sanget.
So ape pon tak bleh si lidah i ne.
hishk manje. *gediks*


 Sekitar restoran. Memula nak duduk area dalam.
Tapi buntut i rasa awkward nak duduk.
segan katernye nak duduk macam kerusi pelamin

p/s: mood sedih, ayuh kita nanges sama sama, buang hingus sama sama.

Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign