Followers

29 Disember 2011

Makan lagii

Okai, Isnin lepas we all pegi makan kat Restoran Village View. Tetiba nak makan ikan siakap. So, dengan perut bergelora. Order makanan memacam laa.. Ingatkan tak abes, rupanya abes jugak we all makan. haha. wat ever la kan. K laa




Terima Kasih

Kau bosan, mari baca~


Konon tak nak makan nasi. So, i loff chic lasagna. suke!
My cappuccino

Ice Chocolate~

Seafood Crois


Ini juga saya, tengah kelaparan. LASAGNA come to me~




Terima Kasih

27 Disember 2011

SAYANG MEREKA!!!


Linduu Fujaa, Linduu Layenn, Linduu Putee



Terima Kasih

11 Disember 2011

Zaman ku di masa budak tecik



alolo muchuk muchuk..OK aku tahu aku  dot dot dot..


Kat sebelah aku tu adalah kakak aku * aku yang rendah tu laa*. teheee. |mampus laa kalo dia nampak ne entri baru ne| muahahaha! Ne zaman zaman kegemilangan ne. Dulu masa tecik selalu short hair. ehemm, ala ala macho la katakan. ergh.. Kalo aku tengok muke aku masa tecik ne sejibik *saje je* macam my nephew yang sorang tuh. Malas la nak mention yang mana satu. U all tak kenai pong. Kan kan. Dulu, masa tecik aku ngan kakak aku sangat la nakal. Suka bergaduh. Pantang ada la lebih sket gaduh, kena ajak kedai gaduh. Dan last last sape jugak yang kena marah, my kakak la jugak. Al-maklum lah sebab aku kan anak bongsu. ehem *ada yang baru tahu ker*..

Pernah satu hari tu *masa zaman budak tecik*, aku kena bawa g pekan leh emak and bapak. Dulu nak g pekan susah sket, jalan belom di tar, and mengambil masa yang lama nak sampai, so jarang jarang la nak g pekan. Kakak aku tu sangat la jarang d bawa ke pekan. Selalu kena ajak g pekan, ne hah anak bongsu ne jugak la yang sering kali d bawa leh ibunda tercinta. So, akak aku tu sangat tak puasa hati. Ya laaa, sape tak cemburu kan, asyik asyik anak bongsu jer.heheheee. Kakak aku tu pon buat la satu diari, and dia letak kat almari kain..heee. Pehtu, aku ne pulak dengan rasa tak bersalah pegi bace diari dia. kuang kuang. heee. Yang aku ingat kat diari dia tu, dia tulis macam macam la pasal ketidakpuashatian terhadap adik bongsu nye ini.keh keh.. Lepas aku baca, aku letak balek tau. letak elok elok. Lepas tu, kami gaduh gaduh..Aku pon dengan ringan mulut cakap la pasal diari dia. hahahaha.. dia mengamuk, macam macam peh tu sempat plak tu dia ceramah kat aku macam ustazah, 'berdosa membaca diari orang tanpa kebenaran si empunya' aku apa lagi, menangis jek laa *dah memang anak bongsu kuat nangis*keh keh. Dari situ la, emak aku terus berlaku adil ngan kedua anak teciknya. heee.

By the way, walaupon aku anak bongsu tapi tak manja sangat taw. *bela diri nampak*. Alhamdulilah, aku dah berdiri kari ehh *berdikari* dah skang. ehemm .. matang emma matang..ok..



Terima Kasih

05 Disember 2011

Taman Hidupan Liar Lokawi

Kat bawah ne gambar masa we all pegi ke Taman Hidupan Liar, Lok kawi. Luas jugak la tempatnyer. Mengah kalo tak penah bersukan macam aku. MUAHAHA~.. Sebab zoo ne, kena nek bukit turun bukit. Tu yang jenuh nak jalan tu. Better sediakan payung and air. supaya x kena sunburn and kehausan. Kang tak pasal2 kongsi air ngan menatang tuh~. haha. keh keh. meh nengok.


 Haii, saya PUTRI. 'maksu sy comel macam saya'-hehehe

 -saya sangat terror memanjat-!

Berkongsi kan lebih baek!

- ehemm, nak saya ulang lagi ke, maksu saya memang comel macam saya laa-
(kater dak putri)


 With lofff..



Terima Kasih

29 November 2011

Bujangan


ini wajah my bilik. Oh iya, bikin sakit mata kan


Ne hidupan hidupan liar di bilik aku. heee. ehh taakkk. benda ne dah banyak. nak sedekah kalo saper nak just tell me.







Terima Kasih

15 November 2011

Kek PINK

SERIUS !!.

AKU TERUJA .. AND TEHARU atas pemberian menatang PINK ni.. =')

menatang PINK ne adalah KEK. Sebab apa?? nanti aku gtau sebab apa.. Okeh..hek hek hek



Terima Kasih

11 November 2011

Afuza cute

Date : 11.11.11


Tarikh cantek. Mesti ada yang tawen hari ne kan. Sume orang bleh ingat tarikh ne. By the way, tak pe.. abaikan pasal tarikh. kita stori hal laen okeh :P.. Entri kali ne entri bergambar dan aku terpaksa menaip selaju yang mungkin. Sebab kerja banyak menanti nun di tempat baru. Alhamdulilah, aku belom lagik stress stress dengan keja baru. Berusaha untuk buat yang terbaek! wohooo. Tapi aku masih ulang alik dari tempat lama ke tempat baru. Sedih nak tinggalkan tempat lama ne. huhu..

 afuza

 Fuza tengah buat apa tu??hehe

Nak tahu tak, macam mana Fuza buat supaya benang tu lekat kat jari dia. Mula2 dia gulung benang tu kat ibu jari.. Lepastu dia hisap la ibu jari..hehe. Mama dia kata, dia memang macam tu pantang nampak benang @ rambut mesti dia buat benda yang sama.. hehe. comel jek dia buat macam tu. Kalo aku tarik benang tu, dia akan marah maksu dia. Afuza ne nakal sebebnarnya, cuma kalo nampak benang tu mesti dia terus diam dan ngelamun sambil hisap jari include benang tu.. ngeh ngeh..

Okay, pic kat bawah ne pic masa aku makan kat sweetchat kat mines sana..

Perisa durian ne antara yang glamour jugak kat sweet chat..







Okey, kat bawah ne saja nak letak..hee



k lah, aku nak buat keja dulu.. Tak lama lagik balik kampung.. yayyyyy :D

Terima Kasih

09 November 2011

Sotong oh sotong


Salam Aidiladha semua umat Islam.. Tahun ne adalah kali ke-3 aku menyambut raya Qurban kat sini. Tak pe laa, sabar. Ne kali ke-3 jugak tak merasa masakan emak untuk raya qurban. Sedih sedih sedih. Raya tahun ne, family ada sambut hari lahir si Putri kat kampung. Rindu putri sesangat. Aku ada ber video call sama putri hari tu, malu malu lak dak putri ne. Hehe. Ntah pandai ke tiup lilin tu putri..

Aku nak stori sal gambal kat bawah ne. Citer ne dah basi dah pon. sajer la nak share.. hek hek. citer dia cenggini, aku g makan kat D' Limau Nipis. So, sorang tukang amek makanan and sorang tukang jaga tempat duduk. *aku la tuh yang tukang jaga tempat duduk =_=' ..hee .. peh tu, tunggu dan tunggu makanan yang di pilih.. last2 sampai. haa, amek kau si tukang amek makanan  pegi amek tu pari bakar and sotong bakar (kot, tak pasti). Settle amek makanan, giliran aku lak gi amek nasik plus sayur. Abes aku makan, aku dok belek belek kertas list yang kami makan. Aku pon pelik apa yang 18 apa yang 12 ne.. Kertas list tu kecik jek.. Then aku tanya kat si tukang amek makanan. 

Aku   : apa tu angka 18 & 12? (kat pinggan tu ada tulis guna permenant
Si tukang :  tu kod nombor rasanya.
Aku : owwwhhhh .. okeh

Lepas jek abes si tukang tu abes makan. Baru la dia nak gi belek tu kertas. *makanan belom abes g,, termasuk la sotong itu..ngehh. Kononnye sebab kekenyangan. Dia dok baca dan baca, tetiba dia terkejut beruk,, terussss amek tu sotong ratah macam tu jek.. aku pon pelik. Terus dia kater, yang 18 12  yang tulis kat pinggan tu sebenarnya harga dia.. Laaaaaaa, aku dah memang syak dah tadik, dia bleh plak cakap yang 18 tu kod and masa dia amek ikan pari dan sotong tu dia tak nak amek yang kecik nak amek yang besar sebab kengkonon harga nyer sama jek...hahaha.. Padahal harga dah tulis dah kat pinggan. adoi. haa. Aku masa tu dah nak berleter dah tapi tengok dia makan gelojoh makan sotong 'MAHAL' terus rasa nak gelak. tak jadik nak marah. muahaha~ 

Sotong RM18

 
Ikan pari RM12

p/s : semua semua bayar dengan harga RM 40.10..huahuahua
*pmbetulan restoran : D' Limau Nipis..hehe

Terima Kasih

01 November 2011

Pakwe baru emma..

Assalamualaikum..

Sape ade tengok berita TV3?. Oh kebetulan tengok, tekejut lak berita sal kreta api langgar lori tangki kat Putatan tu. By the way, dulu aku selalu naik kreta api. dari Papar ke Beaufort. Dak asrama la katakan, so kat beaufort emak ngan bapak amek. Kalo dari Papar ke KK tu, aku lebih suka nek bas, then nek van/bas ke Indah Permai, Menggatal Sabah.. Kreta api yang dulu, sangat slow and usang sket. Kretapi yang sekarang dah cantek. Dah laju sket, tak gegar banyak.. Bersih and etc.. Aku belom lagi nek, tapi aku rasa ye kot sebab kretapi baru.. Aku penah ikot kawan gi tenom nek kretapi, dari Beaufort ke Tenom. Lama giler nak sampai, tapi best. Yang tak best, campur ngan makcik-makcik jual sayur. Sempit, so, nak duduk pon susah. Kekadang terpaksa berdiri. Kalo ingat masa tu, lawak pulak.hee

Lepas tengok berita, terus call emak kat kampung. Tanya emak kat mana? Oh, rupanya aku tersalah agak. Emak pegi KK hari ne, bukan semalam. Risau pulak tetiba kan.. Hari ne akak aku ngan Afuza and Papanya akan balik JB. Mesti emak sedih, rindu Fuza. Seb bek ada Layen@Rayyan and Putri kat kampung.

Hari ne aku nak share gambar handsome pakwe baru. tehee. Wah! tak ble blah la u ne. HAHA. Saje je tajuk kat atas, nak bagi gempak. Kemain, terjah carik wajah pakwe baru. ahai~


 Ne haa, pakwe baru. hehe. Belog emak dia ne klik

 Encom kan..hehe

 wohoo

Ne bukti mengatakan aku terserempak ngan kreta antik

okeh okeh. Aku busy sangan. Aku nak buat KPI. Aku nak Update HRMIS cuti pegawai. Aku nak buat Graf. Aku nak itu ini dan apa apa seja lah. Kalo mau tolong, mari datang sini. 

p/s: tak lama lagi balek kampung, tekak saket, ulser tak sembuh, tak de selera. emakkkk.
Terima Kasih

27 Oktober 2011

Ko kesah? aku tak pon..


Aku dah jarang update belog. Aku dah jarang amek amek gambar terbaru. aku dah jarang bla bla bla. ah, ada ko kesah? Tak kesah tak hape, therefore aku rasa kesal banget. Kiranya nak le letak gegambo lama. Tapi tak la lama sangat  seumpama zaman-zaman purba. Aku bosan kalo aku tak update belog. Walhal aku takde commitment apa2 pon skang. Lapang u know... So, aku selongkar album lama dan amek jek apa yang aku suka! muahahaha! Masa nak dekat final hari tuh, kemain idea datang and jari jemari terajin nak menaip. Skang ne, adess susah wa mau cakap maa. Adoi! jom la jom la, jom la tengok~

  Ne masa fuza masih tecik maa.. Kalo tak silap 3-4 bulan. Not sure deh. Lupa..

 Rindu kat fuza. rindu sesangatttt...

 Oww, pinjam kipas pinky muchu (maksu) yerr.. Nakk balek kipas tuh~ T_T


Motiff amek gambar ne.. Saja.. masa ne kalo tak silap pesta wow kat Putrajaya..

Aku suka rabbit. Cuma nak bela tu yang susah sket..

 comei comei comei

 Tiap kali ada event kat Putrajaya, smestinya bebola ne ada kan kan kan tut

 Kiranya nak nek kuda masa ne. wahaha.. terus kena bebel. Kat KB, sabah sana kuda banyak. Tak pulak mau nek. Walhal free lagi. Kat cne bayar kalo tak silap. Teruss lupakan niat.. wahahhaha



hurmm.. counting days nak balek kampung. uwaa uwaaa. Cuma, tak dapat nak jumpa Fuza.. jumpa putri n layen jek.. Sebab Fuza balek JB, Maksu dia kat sana nak sanding dah.. Maksu Fuza (adik ipar kakak aku), dia sama umur ngan aku jek.. Selamat pengantin baru ye shima (padahal tak dia tak baca pon).. 

Dalam banyak-banyak tahun, tahun depan adalah saat yang aku tunggu tunggu. ntah sebab apa. k..

Terima Kasih

18 Oktober 2011

Nak sangat shortcut..










Terima Kasih

29 September 2011

Jamuan Raya Part 1

Ofis aku buat Jamuan Hari Raya.. Last day raya ea? Pe lagik, melantak la. Banyak benaw makanan kali.. Tapi banyak-banyak pown yang aku bedal aiskrim tu jugek. Weh, memang tak ble blah. Asal nengok kengkawan amek aiskrim, tambah la aku tak tenteram. Nak jugek katenyer!huahuahua.. Nak tahu tak apa makanan-makanan yang terhidang? Soto, sate, mee kari, nasi arab, buah-buahan, martabak megi, puding caramel, lasagna, carrot cake, aiskrim, air guava asam boi, soya, teh. Perghhhhh! ERKK :D..

Banyak tak makanan jamuan we all? Ahaks. Tapi, dalam semua2 yang tertera, aku cuma sempat mamam buah2an, sate, aiskrim, nasi impit, soto, air guava.. tu jerk. Yang len memang dah tak cukup mulut nak makan. HUA HUA HUA. Zalim tak?

Nak nengok gambo ke? Ok ok.. meh




























So, dah puas nengok.. Ne sume dari kemera ofis~.. From my camera, next part 2 akan menyusul okey. huehuehue.. Tu yang banyak gambo deme ne,.. Gambar aku sket jerk. Sebab i kan pemalu. huehuehuek. *menyampahhh...hahaha..

Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign