Followers

11 Disember 2011

Zaman ku di masa budak tecik



alolo muchuk muchuk..OK aku tahu aku  dot dot dot..


Kat sebelah aku tu adalah kakak aku * aku yang rendah tu laa*. teheee. |mampus laa kalo dia nampak ne entri baru ne| muahahaha! Ne zaman zaman kegemilangan ne. Dulu masa tecik selalu short hair. ehemm, ala ala macho la katakan. ergh.. Kalo aku tengok muke aku masa tecik ne sejibik *saje je* macam my nephew yang sorang tuh. Malas la nak mention yang mana satu. U all tak kenai pong. Kan kan. Dulu, masa tecik aku ngan kakak aku sangat la nakal. Suka bergaduh. Pantang ada la lebih sket gaduh, kena ajak kedai gaduh. Dan last last sape jugak yang kena marah, my kakak la jugak. Al-maklum lah sebab aku kan anak bongsu. ehem *ada yang baru tahu ker*..

Pernah satu hari tu *masa zaman budak tecik*, aku kena bawa g pekan leh emak and bapak. Dulu nak g pekan susah sket, jalan belom di tar, and mengambil masa yang lama nak sampai, so jarang jarang la nak g pekan. Kakak aku tu sangat la jarang d bawa ke pekan. Selalu kena ajak g pekan, ne hah anak bongsu ne jugak la yang sering kali d bawa leh ibunda tercinta. So, akak aku tu sangat tak puasa hati. Ya laaa, sape tak cemburu kan, asyik asyik anak bongsu jer.heheheee. Kakak aku tu pon buat la satu diari, and dia letak kat almari kain..heee. Pehtu, aku ne pulak dengan rasa tak bersalah pegi bace diari dia. kuang kuang. heee. Yang aku ingat kat diari dia tu, dia tulis macam macam la pasal ketidakpuashatian terhadap adik bongsu nye ini.keh keh.. Lepas aku baca, aku letak balek tau. letak elok elok. Lepas tu, kami gaduh gaduh..Aku pon dengan ringan mulut cakap la pasal diari dia. hahahaha.. dia mengamuk, macam macam peh tu sempat plak tu dia ceramah kat aku macam ustazah, 'berdosa membaca diari orang tanpa kebenaran si empunya' aku apa lagi, menangis jek laa *dah memang anak bongsu kuat nangis*keh keh. Dari situ la, emak aku terus berlaku adil ngan kedua anak teciknya. heee.

By the way, walaupon aku anak bongsu tapi tak manja sangat taw. *bela diri nampak*. Alhamdulilah, aku dah berdiri kari ehh *berdikari* dah skang. ehemm .. matang emma matang..ok..



Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign