Followers

15 Mac 2013

SUPPRISED CANDLE LIGHT DINNER!!


Assalamualaikum..


“jangan kamu tinggalkan Isterimu Seorang diri kecuali dalam rumah”

Ok. Di sini I nak tekankan. Hubby buat salah kat i. :’( .. pada suatu hari. Ketika hari sudah malam. And we all baru on the way nak pulang putrajaya. Baru lepaih shopping. Tetiba I and hubby berasa lapar. So, we all pon carik tempat makan yang best yang sedap sedap yang pemes kat internet then tekan tekan through GPS dong!. By the way, I tak tahu pon hubby yang search semuanya. I macam biasa, “like a bos” goyang kaki di sebelah. Bila dah sampai tempat nak di tuju, I really weird. Ha? Kenapakah tak ade kereta kereta. parking Dan tak nampak macam restoran. Kataku di dalam hati.err. terus ajak hubby gi restoran lain. I gitau hubby, menyeramkan la, dah la tembok sana sini. Kataku kepada hubby agar dia blah.

Hubby pon frust, we all pon pusing and nak blah… tetiba hubby kata dia nak try masuk jap. Haiyooo. Manyak keraja woo ini maliang.. dah parking elok elok. Hanya seketul kreta yang parking kat sana iaitu kreta we all, sangat sangat memelikkan. Hubby pon kata nak pegi masuk, nak tahu, hubby suruh I tinggal kat luar means duk dalam kreta lok lok (elok2), dah la gelap gulita! Errghh. Ok, I pon ekceli malas nak jalan dalam kepekatan malam dah la sunyi, better I duk dalam kreta dan menyanyi nyanyi dalam kreta. Hantu I tak takut kot, yang I takot manusia (ha ha ha poyo emma ehh walhal dua2!!).

Tetiba dalam 7 menit cenggitu, alarm kreta melalak! Oh maiiiii. Hubby help help! Bising kot!!! Err mana hubby kataku dalam hati. I dah panic dalam kreta. Ye laa, dahla hubby kunci I dalam kreta.haha.zalim. ntah kenapa bunyik la pulak kreta tu. kalo gen2 I can handle it. But, a new car wawawa ohh maaiii … spelosok I tekan sana sini. Bising bising bingit telingaaa arrhhhh HUBBY!!.(emosi di situ).. hubby masih tak muncul2. Kreta dah macam BOM Nuklear jek bunyi meletus, dia tak dengar2 plak tu.. pastu alarm dah senyap..FUHHH Alhamdulillah kataku!

Dalam 20 menit I dalam kreta ada mat2 motor lalu. Errr, terus I menyorok. Takut2 dorang singgah tanpa di undang… dalam hati masih berdoa. Hubby pelishhhhhh cepetannnnn gue capekkkkk… tup tup… alarm bunyikkk lagi. I pon dah panic balik. Err, mana button nak senyapkan ni. Dahlah kreta ni guna smart key. Ermm tension la hubby oiii…

Dalam bermenit menit menunggu hubby tak muncul tiba, memacam I fikir kat pale otak ni tawu!. I dah ingat hubby kena blasah leh along kat dalam tu, “lu masuk wa punya kawasan ma!” sangat luar biasa imaginasi, siap ada skrip lagi I fikir cenggitu. Alarm tak senyap lagi. Kalo malam memang tak nampak pon macam restoran. Dah ada tembok2 bagai..

Dah lama menunggu, akhirnya hubby sampai. I mrajok u know.haha!. lepaih tu hubby tak layan, terus hubby kata jom lah balik kalo macam ni. Errr.. pastu hubby pandu and blah tapi benti tak jauh dari tempat tu. dah puas mrajok, baru I kata..ermm jom lah masuk restoran tu balik, I explain la pengalaman ngeri I tadi siap di tokok tambah semua2.. jahat dak??hikhik. hubby simpati. YES LOL
Oleh itu. Jangan tinggalkan istri anda keseorang macam tu lagi.ahaha. ok. Belum habes ceghiter..
Semasa I melangkah masuk restoran tersebut. Waaahhhh cantek pulak ghupenye kat dalam.!!! Kat luar lapang giler. Pastu, waitress bawak la we all masuk area dalam yang ada aircon. I kata kat hubby, alaaaaa, kat luar jek laa I kata kat hubby. Hubby kata ikut jek… ok fine. I follow…

Tup tup…………………………………………………..

Hubby buat supprise.. dia buat tempahan lama gilak tu sebab..ehemmmmmmm

 SUPPRISED CANDLE LIGHT DINNER!!

Hehe..

We all pon ngoder makanan. Hubby bagi I yang speciall punya oder. (tapi I memilih, kata tak sedap, makanan hubby jugak yang I makan.wakakakaka.) sebab hubby punya makanan simple and kemelayuan. , yang dia order untuk I makanan omputih. Adoi. Muak I nok!.. (masa ni I tak tahu lagi yang I pregnant. Hehe.)

Restaurant tersebut adalah restaurant Bora Ombak Ampang..heee..
Ok dah jenuh I panjang lebiaq beleter kat sini ye dak.





-->
Tetiba idea mencurah curah. Ok.. dah lama sorok belog kan..hee.. bacelah bacelahhhhhhhhhhhh
Comei tak tu cartoon peyut muncit..hik hik.
Thanks sebab sudi membaca!
Ok chaw cin caw (err cincau yumm yumm)





Terima Kasih

07 Mac 2013

28 February adalah hari lahirku. ahak!

Assalamualaikum..

fuhhh... panjang lebiaq naa  so seh... tup tup dah habes bulan February.hee.. oh ye, tak de ke nak wish i? i dah 23 dah tahun ni. wuuuu T.T. ibu to be yaa. sempena 28hb haritu, macam biase ler, sambut ala kadar. takde cake pown, cake SR one slice pon mamam lepas dua tiga hari..hik hik.. sebab tetiba anak tekak nak merasa.. Alhamdulillah dapat gak i mamam cake! anak ibu kot yang call suruh beli cake.hee

meh la i ceghiter pasal ghumah i takde la bajet cantek sanget pon.hew hew..




di kala i bosan bosan. ni la yang i buat.i deco background dinding ghumah i.. i tahu memang tak bleh pon men sesuka hati nak main tampal tampal. maklumlah hanya rumah sewa.kalo ghumah sendirik , err memang i dah deko deko memacam kot.. sabar, nanti dapat gak umah sendirik. selow selow yaa ibu emma.. 




haritu, masa tengah carik tempat makan, tetiba nampak kedai ikan. terus ajak hubby. "jom jom g kedai ikan. kita beli ikan yaaa".. tak sangka hubby setuju. slalu, dia tak minat pon. sbelum ni i ada beli ikan guppy. sebab ikan guppy kan senang nak jaga. time2 bujang. tu pon baru beberapa hari dah mati, maklumlah kurang expert jaga ikan.. hee.. 

so, kat kedai ikan, hubby yang pegi pilih ikan. tengoklah ikan2 yang dia pilih.. i tak brapa nak berkenan.. ikan emas dia tak brapa nak cantek. tapi mahal. hubby kata comel, ikan emas dia gemok gemok.. i cuma dapat pilih sekor ikan emas jek. yang paling cun + ayu tu la yang i pilih. hehe.



huh, 'paling manang' tu blakang aquarium tu ada bunting masa i kawen. haha. saje letak sana.. lagipon senang ikan nak tengok gambar tuan dia.bhaahaha!. lagipon ikan kami tak depon tempat nak main main. maklumlah,, ne pon beli itu ini kos dah banyak. next gaji baru i nak beli yang lain2. nak tambah ikan skali. nanti kalo dah ada orang baru, mesti dia suka tengok. hew hew.



meh zoom aquarium ni sikit. eheee. ikan hubby bajet comel.hew~!. anda perasan ke ada gelas kat dalam aquarium.hahaha. tu supaya mende alah kat bawah tu tak terangkat. ikan asyik tersepit jek. tu yang letak menda tu.haha. so, jangan la pelik sangat.. tu hanyalah iklan dan tempat ikan terkurung sekejap. biar si ikan panik sambil hentuk hentuk kepala. wakakaka. 

ok lah.. 

i pon dah lama tak update. so entry kali ni, i tahu agak bosan bosan. bila dah ada passanger ni, agak malas nak update. ni pon paksakan diri jek. ok ok. i lapar. i nak makan lagi.hehe. 

Assalamualaikum..


Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign