Followers

07 Mac 2013

28 February adalah hari lahirku. ahak!

Assalamualaikum..

fuhhh... panjang lebiaq naa  so seh... tup tup dah habes bulan February.hee.. oh ye, tak de ke nak wish i? i dah 23 dah tahun ni. wuuuu T.T. ibu to be yaa. sempena 28hb haritu, macam biase ler, sambut ala kadar. takde cake pown, cake SR one slice pon mamam lepas dua tiga hari..hik hik.. sebab tetiba anak tekak nak merasa.. Alhamdulillah dapat gak i mamam cake! anak ibu kot yang call suruh beli cake.hee

meh la i ceghiter pasal ghumah i takde la bajet cantek sanget pon.hew hew..




di kala i bosan bosan. ni la yang i buat.i deco background dinding ghumah i.. i tahu memang tak bleh pon men sesuka hati nak main tampal tampal. maklumlah hanya rumah sewa.kalo ghumah sendirik , err memang i dah deko deko memacam kot.. sabar, nanti dapat gak umah sendirik. selow selow yaa ibu emma.. 




haritu, masa tengah carik tempat makan, tetiba nampak kedai ikan. terus ajak hubby. "jom jom g kedai ikan. kita beli ikan yaaa".. tak sangka hubby setuju. slalu, dia tak minat pon. sbelum ni i ada beli ikan guppy. sebab ikan guppy kan senang nak jaga. time2 bujang. tu pon baru beberapa hari dah mati, maklumlah kurang expert jaga ikan.. hee.. 

so, kat kedai ikan, hubby yang pegi pilih ikan. tengoklah ikan2 yang dia pilih.. i tak brapa nak berkenan.. ikan emas dia tak brapa nak cantek. tapi mahal. hubby kata comel, ikan emas dia gemok gemok.. i cuma dapat pilih sekor ikan emas jek. yang paling cun + ayu tu la yang i pilih. hehe.



huh, 'paling manang' tu blakang aquarium tu ada bunting masa i kawen. haha. saje letak sana.. lagipon senang ikan nak tengok gambar tuan dia.bhaahaha!. lagipon ikan kami tak depon tempat nak main main. maklumlah,, ne pon beli itu ini kos dah banyak. next gaji baru i nak beli yang lain2. nak tambah ikan skali. nanti kalo dah ada orang baru, mesti dia suka tengok. hew hew.



meh zoom aquarium ni sikit. eheee. ikan hubby bajet comel.hew~!. anda perasan ke ada gelas kat dalam aquarium.hahaha. tu supaya mende alah kat bawah tu tak terangkat. ikan asyik tersepit jek. tu yang letak menda tu.haha. so, jangan la pelik sangat.. tu hanyalah iklan dan tempat ikan terkurung sekejap. biar si ikan panik sambil hentuk hentuk kepala. wakakaka. 

ok lah.. 

i pon dah lama tak update. so entry kali ni, i tahu agak bosan bosan. bila dah ada passanger ni, agak malas nak update. ni pon paksakan diri jek. ok ok. i lapar. i nak makan lagi.hehe. 

Assalamualaikum..


Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign