Followers

29 November 2011

Bujangan


ini wajah my bilik. Oh iya, bikin sakit mata kan


Ne hidupan hidupan liar di bilik aku. heee. ehh taakkk. benda ne dah banyak. nak sedekah kalo saper nak just tell me.







Terima Kasih

15 November 2011

Kek PINK

SERIUS !!.

AKU TERUJA .. AND TEHARU atas pemberian menatang PINK ni.. =')

menatang PINK ne adalah KEK. Sebab apa?? nanti aku gtau sebab apa.. Okeh..hek hek hek



Terima Kasih

11 November 2011

Afuza cute

Date : 11.11.11


Tarikh cantek. Mesti ada yang tawen hari ne kan. Sume orang bleh ingat tarikh ne. By the way, tak pe.. abaikan pasal tarikh. kita stori hal laen okeh :P.. Entri kali ne entri bergambar dan aku terpaksa menaip selaju yang mungkin. Sebab kerja banyak menanti nun di tempat baru. Alhamdulilah, aku belom lagik stress stress dengan keja baru. Berusaha untuk buat yang terbaek! wohooo. Tapi aku masih ulang alik dari tempat lama ke tempat baru. Sedih nak tinggalkan tempat lama ne. huhu..

 afuza

 Fuza tengah buat apa tu??hehe

Nak tahu tak, macam mana Fuza buat supaya benang tu lekat kat jari dia. Mula2 dia gulung benang tu kat ibu jari.. Lepastu dia hisap la ibu jari..hehe. Mama dia kata, dia memang macam tu pantang nampak benang @ rambut mesti dia buat benda yang sama.. hehe. comel jek dia buat macam tu. Kalo aku tarik benang tu, dia akan marah maksu dia. Afuza ne nakal sebebnarnya, cuma kalo nampak benang tu mesti dia terus diam dan ngelamun sambil hisap jari include benang tu.. ngeh ngeh..

Okay, pic kat bawah ne pic masa aku makan kat sweetchat kat mines sana..

Perisa durian ne antara yang glamour jugak kat sweet chat..







Okey, kat bawah ne saja nak letak..hee



k lah, aku nak buat keja dulu.. Tak lama lagik balik kampung.. yayyyyy :D

Terima Kasih

09 November 2011

Sotong oh sotong


Salam Aidiladha semua umat Islam.. Tahun ne adalah kali ke-3 aku menyambut raya Qurban kat sini. Tak pe laa, sabar. Ne kali ke-3 jugak tak merasa masakan emak untuk raya qurban. Sedih sedih sedih. Raya tahun ne, family ada sambut hari lahir si Putri kat kampung. Rindu putri sesangat. Aku ada ber video call sama putri hari tu, malu malu lak dak putri ne. Hehe. Ntah pandai ke tiup lilin tu putri..

Aku nak stori sal gambal kat bawah ne. Citer ne dah basi dah pon. sajer la nak share.. hek hek. citer dia cenggini, aku g makan kat D' Limau Nipis. So, sorang tukang amek makanan and sorang tukang jaga tempat duduk. *aku la tuh yang tukang jaga tempat duduk =_=' ..hee .. peh tu, tunggu dan tunggu makanan yang di pilih.. last2 sampai. haa, amek kau si tukang amek makanan  pegi amek tu pari bakar and sotong bakar (kot, tak pasti). Settle amek makanan, giliran aku lak gi amek nasik plus sayur. Abes aku makan, aku dok belek belek kertas list yang kami makan. Aku pon pelik apa yang 18 apa yang 12 ne.. Kertas list tu kecik jek.. Then aku tanya kat si tukang amek makanan. 

Aku   : apa tu angka 18 & 12? (kat pinggan tu ada tulis guna permenant
Si tukang :  tu kod nombor rasanya.
Aku : owwwhhhh .. okeh

Lepas jek abes si tukang tu abes makan. Baru la dia nak gi belek tu kertas. *makanan belom abes g,, termasuk la sotong itu..ngehh. Kononnye sebab kekenyangan. Dia dok baca dan baca, tetiba dia terkejut beruk,, terussss amek tu sotong ratah macam tu jek.. aku pon pelik. Terus dia kater, yang 18 12  yang tulis kat pinggan tu sebenarnya harga dia.. Laaaaaaa, aku dah memang syak dah tadik, dia bleh plak cakap yang 18 tu kod and masa dia amek ikan pari dan sotong tu dia tak nak amek yang kecik nak amek yang besar sebab kengkonon harga nyer sama jek...hahaha.. Padahal harga dah tulis dah kat pinggan. adoi. haa. Aku masa tu dah nak berleter dah tapi tengok dia makan gelojoh makan sotong 'MAHAL' terus rasa nak gelak. tak jadik nak marah. muahaha~ 

Sotong RM18

 
Ikan pari RM12

p/s : semua semua bayar dengan harga RM 40.10..huahuahua
*pmbetulan restoran : D' Limau Nipis..hehe

Terima Kasih

01 November 2011

Pakwe baru emma..

Assalamualaikum..

Sape ade tengok berita TV3?. Oh kebetulan tengok, tekejut lak berita sal kreta api langgar lori tangki kat Putatan tu. By the way, dulu aku selalu naik kreta api. dari Papar ke Beaufort. Dak asrama la katakan, so kat beaufort emak ngan bapak amek. Kalo dari Papar ke KK tu, aku lebih suka nek bas, then nek van/bas ke Indah Permai, Menggatal Sabah.. Kreta api yang dulu, sangat slow and usang sket. Kretapi yang sekarang dah cantek. Dah laju sket, tak gegar banyak.. Bersih and etc.. Aku belom lagi nek, tapi aku rasa ye kot sebab kretapi baru.. Aku penah ikot kawan gi tenom nek kretapi, dari Beaufort ke Tenom. Lama giler nak sampai, tapi best. Yang tak best, campur ngan makcik-makcik jual sayur. Sempit, so, nak duduk pon susah. Kekadang terpaksa berdiri. Kalo ingat masa tu, lawak pulak.hee

Lepas tengok berita, terus call emak kat kampung. Tanya emak kat mana? Oh, rupanya aku tersalah agak. Emak pegi KK hari ne, bukan semalam. Risau pulak tetiba kan.. Hari ne akak aku ngan Afuza and Papanya akan balik JB. Mesti emak sedih, rindu Fuza. Seb bek ada Layen@Rayyan and Putri kat kampung.

Hari ne aku nak share gambar handsome pakwe baru. tehee. Wah! tak ble blah la u ne. HAHA. Saje je tajuk kat atas, nak bagi gempak. Kemain, terjah carik wajah pakwe baru. ahai~


 Ne haa, pakwe baru. hehe. Belog emak dia ne klik

 Encom kan..hehe

 wohoo

Ne bukti mengatakan aku terserempak ngan kreta antik

okeh okeh. Aku busy sangan. Aku nak buat KPI. Aku nak Update HRMIS cuti pegawai. Aku nak buat Graf. Aku nak itu ini dan apa apa seja lah. Kalo mau tolong, mari datang sini. 

p/s: tak lama lagi balek kampung, tekak saket, ulser tak sembuh, tak de selera. emakkkk.
Terima Kasih

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign