Followers

01 November 2011

Pakwe baru emma..

Assalamualaikum..

Sape ade tengok berita TV3?. Oh kebetulan tengok, tekejut lak berita sal kreta api langgar lori tangki kat Putatan tu. By the way, dulu aku selalu naik kreta api. dari Papar ke Beaufort. Dak asrama la katakan, so kat beaufort emak ngan bapak amek. Kalo dari Papar ke KK tu, aku lebih suka nek bas, then nek van/bas ke Indah Permai, Menggatal Sabah.. Kreta api yang dulu, sangat slow and usang sket. Kretapi yang sekarang dah cantek. Dah laju sket, tak gegar banyak.. Bersih and etc.. Aku belom lagi nek, tapi aku rasa ye kot sebab kretapi baru.. Aku penah ikot kawan gi tenom nek kretapi, dari Beaufort ke Tenom. Lama giler nak sampai, tapi best. Yang tak best, campur ngan makcik-makcik jual sayur. Sempit, so, nak duduk pon susah. Kekadang terpaksa berdiri. Kalo ingat masa tu, lawak pulak.hee

Lepas tengok berita, terus call emak kat kampung. Tanya emak kat mana? Oh, rupanya aku tersalah agak. Emak pegi KK hari ne, bukan semalam. Risau pulak tetiba kan.. Hari ne akak aku ngan Afuza and Papanya akan balik JB. Mesti emak sedih, rindu Fuza. Seb bek ada Layen@Rayyan and Putri kat kampung.

Hari ne aku nak share gambar handsome pakwe baru. tehee. Wah! tak ble blah la u ne. HAHA. Saje je tajuk kat atas, nak bagi gempak. Kemain, terjah carik wajah pakwe baru. ahai~


 Ne haa, pakwe baru. hehe. Belog emak dia ne klik

 Encom kan..hehe

 wohoo

Ne bukti mengatakan aku terserempak ngan kreta antik

okeh okeh. Aku busy sangan. Aku nak buat KPI. Aku nak Update HRMIS cuti pegawai. Aku nak buat Graf. Aku nak itu ini dan apa apa seja lah. Kalo mau tolong, mari datang sini. 

p/s: tak lama lagi balek kampung, tekak saket, ulser tak sembuh, tak de selera. emakkkk.
Terima Kasih

3 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

comelnya budak ni..hehhe..

zara'adha berkata...

alahai...nape dedy xbutang kan baju tu..nmpk mcm muke nerd jer(pndainye awk belakon yer..)...hehe

Emma FNK berkata...

@zara'adha
Encem jer rafiq ne..hehe
Lepas nengok gmbr dia, trus gelak2.hehe

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign