Followers

08 Mei 2014

Honeyboolan kat Penang.. Part I




Assalamualaikum.

Phew.. dek kerna this month aku terlebih rajin nak update blog so, layan-kan aja la yew. Ni la angin kus kus, kejap datang rajin, kejap datang malas.hihihi. Dek kerna ter-over rajin, meh lah aku nak share gambo aku time gi honeymoon kat Penang.. bahahaha, sudah setahun berlalu, mak eihhh, baru mak jemah nak update. Wah gitu yaa. Actually, update sal honeymoon ni pon, sebab nak gi hint kat asben kiter, supaya bawak gi bercuti, takpayah jauh, nun kat Pullman Hotels pon cukup,krik krik krik $$$..

Rindu sesangat nak pegi Batu Feringghi lagi. Tapi apakan daya, maybe tak dapat nak pi dalam tahun ni, kalo paling cepat pon tunggu hujung tahun. Firstly sebab cuti aku dah tahap kritikal. *line meghah na* cane nak balik raya ni?? T_T .. Secondly, sebab budak fiyyaz still belom cukup umur..kahakahkaha.. Ye laa, kalo di bawak pegi bercuti time kecik2 ni, mesti dia belom ada feeling lagi. Tunggu dia dah pandai berjalan, itu dah memadai. Eceh!

Tak pe tak pe, engko sabar je ye buat masa skang ni emma yer,. Dok umah jaga fiyyaz. In 2 year, kena spend time lebih untuk budak tu, baru semalam baca sebab ada hubung kait dalam future dia if kita bagi perhatian sepenuhnya. Baik lah T.T ….

Readers sekalian, moh le tengok gambar aku dan asben  ‘madubulan’ kat Penang. Errr rindunyaaaaa.kikiki.. *Fiyyaz dok dalam peyut lagi, size baru sebesar limau nipis,kikiki*



Awal pagi bangun, then subuh2 dah jalan dah..
Tarikh pergi 28 Februari 2013
YA!!! Itu tarikh birthday aku!!!
pfftpffft



Time ni, kat atas Jambatan P.Pinang.
Ohsem!!







Sampai kat pulau, nampak starbuks.
Amek gambar,
“Asben perli, laaa drivethru kat sana pon ade,”
T_T
*wife dia just amek2 gambo je pon*

Ni muke tengah mengah.
Takde touch-up..cukup la seri ibu mengandung..kikiki
Petang tu dah sampai and check in hotel.
Satu malam dalam under 200$ gitu..
Amek dua malam pon sukup maaa..
Malam tu, terus cari makan.
Aku lapar sangat, tapi tekak rasa loye aje.
Pepaham la, preggy. So, gitau asben nak makan nasik..
Pegi kat kedai makan depan hotel, memang berlambak..
Ada yang halal and non-halal..
Asben tanya, nak pegi yang biasa2 or western food..
Nak biasa pon ok je..


Habis makan, balik hotel. Dan berehat..
Lupa nak snap gambar hotel kiterang.
Nama hotel pon dah lupa, Cuma sempit sikit..



Esok paginya, asben gi jogging. Wife dia nun tinggal hotel..
Pagitu, lapar. Pegi cari makanan ringan kat bag.haha.
Nampak coklet, breakfast ngan coklet.
Asben balik hotel je, terus aku rasa nak muntah..
Berlari gi toilet..uweeeeeeekkKKKKK!!! habis semua cokeleto keluar.
Bahahahaha!

Terus besiap pegi Bukit bendera.. Asben suruh cepat, ajak breakfast kat luar.
T.T



Excited nak naik train gi naik bukit Bendera.
weeeee



RM8 untuk dewasa..
Rm4 untuk pelajar..
*tapi awat KANAK-KANAK???*
Behehehe!!



Pehtu, ada mat bangla dok depan kiterang.
Asben mintak tulun tangkap gambar kiterang.
Kikiki.. thanks abang haingsum




Muka tak sihat, firstime muntah time preggy,,
kat penang baru nak termuntah..hihi
skali lagi, tak make-up.sebab rasa nak muntah jugak..kah3
Sonoknye masa ni. Sejuk!!
Waaaa..
















Lepas penat dok pusing2 kat luar..
Jom makan kejap..
Cendol special..wawawa..
Ni preggy mommy yang nak,
Ade sapa nak lawan??
Behehe. 



Bye bye.. akan bersambungggg…..


Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign