Followers

06 Mei 2014

Fiyyaz 7months



Assalamualaikum..

Hai,. *Ok, ape aku nak taip ni?*..dah pulak, buntu nak ceghiter apa. Minggu ni, minggu moody bagi aku, maybe sebab musim pms aku ni. Err, emosi terganggu. If musim pms tak datang, mungkin idokla aku nak maghah-maghah haih!. Malam tadik, awal tido, gara-gara tak sihat. Budak iyyash pulak, macam biasa lah, suka naw Tarik perhatian ibu dia. Dah la ibu dia moody kemain, pinggang ni rasa nak patah.. last2 dua2 tertidur kul 8 malam. Aha!

Skang ni, budak tu bila malam asyik merengek. Ntah kenapa. Maybe dia mengigau. Kesian kat fiyyaz, maybe kat taska budak tu asyik main ajer, tu yang sampai ngigau tu. Actually, Fiyyaz dah makin aktif, bila main kat walker, mak ehhh, habes segala barang kat almari dia capai den selongkar, bersepah la barang-barang dek kerja dia..

Now, weekend, aku dok ngemas umah aje la, sebab kalo tak di kemas, budak tu jugak akan kutip, then hisap-hisap and gigit-gigit barang yang bersepah. Penat jugek layan kerenah dia, tapi dia jugak yang buat hati ni rindu-rinduan if dia takde depan mata.

Bila, malam dia akan tidur awal sampai la keesokan pagi, Cuma bila pagi dia akan bangun setiap pagi subuh.. maka, dial ah jugak peneman ibu dok lepak ruang tamu. Ehe.

1 mei lepas, dikala cuti,, atok fiyyaz datang sini, so, pegi bawak jumpa kejap. Lepas dah jumpa, terus pegi bawak dak tecik tu pegi pantai Bagan Lalang.. Ramai giler manusia tatkala itu, tapi kami just lepak kejap, amek angin.. Fiyyaz pon jarang dapat jenjalan, selalu rumah --> taska --> rumah itu ja lahh.. Bila dia dah boleh jalan, kira nak bawak dia jenjalan pepagi menghirup udara pagi. Skang, takleh sebab masih tecik lagi..

K lah.. kat bawah gambar fiyyaz ehh.. bye bye..













Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign