Followers

22 Ogos 2013

34 weeks & 3 days



Assalamualaikum..

Hmm..minggu ni memang minggu yang sangat huru hara menyiapkan kerja yang tak settle. I baru nak settle apa yang patut, pehtu ada pulak tugasan yang baru. Hmm.(mengeluh lagi).. “ya ALLAH, ikhlaskan lah hatiku ini”. Terpaksalah jugek buat tugasan tu,. selama 3 hari ni kena jadi cekgu, mengajar freshie yang akan back up kerja aku nanti. Ekceli, I ni idok pon pandai ngajo oghang. Terpaksalah jugek..

Dah la dua hari yang lepas, lawyer gebang lebih, idok pahe bahase pegi marah2 masa call i. aduihhh.. biasalah, we all dah explain memacam pasal service and gaji dia. Tapi dia still tak paham. Dah kebetulan bos I dua orang tu takde, tetiba I pulok yang kena jawab. Dah ramai terangkan kat dia satu2 pasal gaji dia. Tapi tak paham2..hentahlah labu.. maybe memang habit kot, nak menang je. Memang camtuh la kan.. nasib baiklah, mood I masa tu still berbunga2, mood ok so, I tak de menjawab sangat apa yang dia cakap, I dengar jek luahan perasaan dia tu. kang kita potong2 ayat dia kang, kita plak yang dapat mudaratnye. Dah habes dia blaaa..blaaa.. pot pet pot pet.. baru la I mencelah

“maaflahh encik ***F, saya Cuma boleh tolong apa yang saya termampu jek, if encik still tak dapat jawapan, nanti encik hubungi penyelia saya je. Maybe penyelia saya boleh terangkan kat encik”

Fuhh, dengan pantas dia jawab

“saya mintak maaf la cik emma, kalo saya terkasar atau teringgi bahasa. Saya Cuma kecewa..bla blaa..blaa…”

Ekceli, dia kurang faham jek, Cuma dia tak nak kalah..haha..tu je.. bende ni small metter,.lawok pulok,. Terus semua simpati kat I la semula. Spatutnya, dia terus contact unit gaji, tapi dia tak hendak la nok. Dia nak I bantu dia. Haritu akauntan, kali ni lawyer..yahhh memang bravo!!!!!

Nasiblah I takde perasaan sangat, lebih kepada hati berbunga2.. so, abaikanlahhhhhh ye nok!..

Smenjak dua ni, miss V I cam kurang slesa jek, pastu asyik nak terkucil dan nak ter poo poo je.haih. pehtu, cam senggugut semacam je ni. Kawan I cakap, tak mustahil emma kalo 34 weeks dah boleh bersalin.. tapi, kalo dah baby nak kluaq awal, I rela jek..asalkan baby dan saya selamat, cukuplah bagiku.. tetiba malam tadik, hubby kejutkan I lepas dia jumpa kawan, dia kata

“yang, nanti kita jumpa dokter, pegi check air ketuban cukup ke tak. Sebab abang gtau kawan abang pastu dia suruh bawak syg pegi klinik”

Haha.. ok, I ok je, kalo dah hubby nak bawak gi klinik.. :)

k.bai

Terima Kasih

2 ulasan:

yayanrahman berkata...

wah..mcm sekejap je dah msuk 34 weeks..hati2 k, jaga diri bebaik..tak sbr nk tgk baby kiut sekiut maknye..ehehe

Emma Nyiu berkata...

@yayanrahman
hehe..cute ker?kih kih kih *malu2 tucen..

sy pon dah tak sabar dah ni..hee cam baru smalam dapat tahu pregnant, tup2 lagi 6 minggu..hee

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign