Followers

05 Ogos 2013

Beraya di perantauan



Assalamualaikum kalians semuaaaaa :)

Pepagi lagik I dah datang gi office. Dengan hati yang hmmmm..memacam la kat sanubari ni. Jalan raya dah mula lengang. Tapi kat area rumah I tu, banyak pulok kreta, cam tak balek kampung jek dierang ni,. Ke kreta tinggal dierang dah balek kampung. Best jugek, takdelah nak rushing sangat pegi office. Laju je sampai office.ihiii. kat office pon sama, dah ramai yang bercuti. best. sunyi sepi :'(

Malam tadik, I tak bleh nak lelap mata. Puas I pusing kiri pusing kanan, dan bebel2 kat hubby. Kesian hubby kena layan I malam tadik. Dah tak bleh nak tidur. Maybe sebab I tidok petang kot or maybe sebab I banyak fikir..hubby i love u*

Actually, I nak habaq kat you all. Tahun ni, I tak balek kampung. Berhari raye kat sini. Ya! Sini putrajaya. Sob sob :’(.. ni pon sebab terpaksa. Berkorban la tahun ni. Tahun depan, huh! Confirm I akan beraya sakan balas dendam untuk raye tahun ni. In sha Allah, jika di panjang kan umur la hendaknya.. mesti you alls terkezut sakan kan, pasal I raye kat sini. Banyak sebab musabab nye. Naik flight pon kena ada surat dokter, and banyakkklaaaaaa. So, I dah amek keputusan, dengan ikut kata hati kecilku dengan lapang hati semua, maka beraya la kat perantauan. Jauh nunnnnnnnnn family harap bersabar dan jangan sedih2. Raya kena gembira,.. :’)

walaupon tahun ni, tahun pertama I dan arwah bapak tak dapat nak raye sama ngan family, I harap keluarga kat kampung still kuat mengaharungi dugaan. Yang pergi tetap pergi dan yang telah di takdir tetap takdir. Apapun, sentiasa mendoakan orang2 yang kita sayangi. I miss u bapak…………..

pasal baju raya pulok, I tak beli pon lagi. Ntah, mood nak beli baju raya pon dah takde. I lebih utamakan barangan baby je. Tu pon dah nak complete dah. Tinggal sketul dua jek tak beli lagi,. Alhamdulillah, hubby I sangat2 prihatin and high responsibility to his family.dia la yang banyak bantu I, ke hulu kehilir nak completekan barang baby, dia la yang banyak cari info gugel2 pasal barangan baby, and sanggup tunggu I shopping ber jam jam round satu kedai, macam tak nak balek balek, siap hubby nak bagi bantal and selimut untuk tidur kat kedai T.T. berbalik pasal baju raya, I nak pegi jalan TAR and bawak hubby beli kat sana je, kot2 banyak lelong2, bleh la jimat apa yang patut. Tapi, memandangkan I ni tengah mak mak boyot, sarat pulok tu, kang himpit2 nanti terberanak pulok.huh. its so scary! Means, takdelah baju raya I tahun ni :”((((

Semalam, hubby ajak gi bangi sebab nak beli peti ais baru ngan macrowave. So, I pon, terus shopping barang rumah, nak hias rumah. Kirenye, ada la semangat raya kat perantauan kann.. banyak la I beli bunga sgale tu hah. fulus $$ jugek banyak melayanggggggg...

Bab masakan raya ni, I cadang nak masak rendang, kuah kacang, nasi impit, triffle dan kek coklat. Tapi, yang nak makan nye berdua je.hee. nak buat rumah terbuka, tapi hubby pon risau I tak larat. So, raya pertama I kena la masak jugek. Kesian kat hubby and my baby bump. Nak makan untuk raya kannnnn, kenala ibu masak :).. walauponnnnn simple kannnnnnn….

Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign