Followers

07 Ogos 2013

Ramdah bakal meninggalkan kita



Assalamualaikum..

Rabu, 29 Ramadhan. Alhamdulillah dah 29 hari kita berpuasa, Insha Allah malam ni tunggu announcement raya. Wahhh, Best kan raya ni. Tapi I plak cam sedih meninggalkan ramadhan.. I asyik sembang ngan baby womb,

“baby… tak lama lagi habes ramadhan nakkk, nanti kite makan banyak2 masa raya k..”

Kesian my baby, berat I dari awal ramadhan sehingga dah nak habes ramadhan tak bertambah.. alhamdulillah, baby sihatt walaupon sebulan puasa penuh. I tak la bimbang sangat. Cuma haritu ada masalah sikit masa checkup, I kena repeat albumin sebab kencing kotor. I tak banyak minum air kot malam tu. sbelom kena datang keesokkan harinya, I minum banyak air before imsak.wahhh, nak kembung jek perut I masa tu.ihiii. esok pagi nye, masa repeat terus ok. Yeay! So, peringatan, kena minum air banyak, untuk baby kat peyut bam bam ni.

Usia kandungan I pon dah masuk 8 months. Wahhhh, tak sangka masa berlalu dengan cepat nya. Tinggal sbulan lebih pastu dah sambut kelahiran baby.. kawan I, dah masuk 39 weeks, tapi belom bersalin lagi. Semoga di permudahkan semuanya. I pulok tak sabar nak cium bau baby, nak pelok2, nak dodoi dodoi, nak tidur sbelah baby. Bila nampak baby orang lain, rasa geram and terbayang bayang lah I masa tu..

Pastu, tiap2 malam, I asyik terjaga malam, kekadang jam 12am, jam 2, jam 3, jam 4.30 pulok I kena bangun untuk bersahur,. Maybe, ni persiapan untuk I nak sambut orang baru kot. Tu yang asyik berjaga malam. Hmm…


Smalam, hubby I beli peti sejuk baru, gantikan peti sejuk yang sbelum ni. Peti sejuk dia ni dah la besar gedabak, heee. Tapi, senang la I nanti nak stok susu. Peti ais I sbelom ni kecik, satu pintu jek, kira nak jual. Jual murah murah jerk. hubby ada beli macrowaveoven with grill jugak semalam. Ish best, tak la I penat2 nak panaskan makanan nanti.heee. thanks hubby. Satu2 kelengkapan rumah kami dah nak complete, tinggal satu dua jer lagi.. rumah pon dah nak jadi cam lobang hidong..haha. sempit dengan barang. Tapi tak pe, mudah2an dapat laarr rumah baru yang we all pohon tu. aminnn..




Hari ni kat office, tak ramai pon orang. Sketul dua jerk.hee. tapi tak sunyi, sebab lagu raya berkumandang sana sini, deme pasang kekuat. Wahh, ini office kami yang punyaa!!haha. takde bos, maka jom bermaharajalela.wkwkwkw. I kirenya nak halfday je hari ni, nak ajak hubby pegi canon centre, kelana jaya. Repair my camera. If tak ok jugek, I nak jual then beli yang baru..weeeeee. tak nak dah dslr. Nak yang lebih canggih bleh tak.? Lagipon dslr dah slow dah skang, meh meh cari camera yang finkish giteew. Nanti senang nak shoot gambo  baby ke. Ken ken?..

Plan nak pegi jalan TAR terpaksa di batalkan jugek. Sebab sesak, jem plak tu. kang susah kiter nanti. So, shopping la tempat yang dekat2 je ehh..haha. bleh tak..



Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign