Followers

23 Februari 2015

Sakit mata ke?

Assalamualaikum wbt..

Ada masa kejap lunch ni, nak la soseh kat sini jap. Tetiba agak rindu kat anak. Tabiat cenggini tak boleh di amalkan, nanti anak pon terindu kat kita jugak. So, kena ingat suam suam kuku.he he he.. ni orang tua2 la cakap. Dah cuti 4 hari ni, biasalah tu, lagi2 ada anak kecil, ye dak?

Dua tiga hari ni, mata fiyyaz ada tahi mata banyak (bukan macam kebiasaan). Actually, dia tak sakit mata pon. Orang kata tu cam panas dalam. Err entah la (asyik dari orang kata aje kan)..hehe. terus google pasal masalah mata.. so beberapa info. Tapi, tak tahu la kan semua info tu betul ke tak. Sekadar baca boleh jerr, nak percaya boleh jugak, tapi janganlah 100 percent.

Sabtu lepas gi ajak asben bawak Fiyyaz pegi Farm in The City, Seri Kembangan. Tapi, sempat gak ngadu kat asben pasal mata Fiyyaz, so, asben kata kalo mudarat sangat tak yah pegi. Erm, dah planning nak pegi masa tu, last2 pegi la jugak..hehe. Fiyyaz pon ok gak masa tu, dia sihat cuma bangun tidur aje, mata akan bertahi mata..

Pagi tadi masa nak hantar pegi rumah pengasuh, mata Fiyyaz still bertahi mata kat sbelah mata, so, tak sempat nak lap guna towel basah. Aku mintak tolong maksu (pengasuh) lap kan,. Terus ngadu kat mak su kata dia minggu lepas lagi. Mak su cakap kat pak mat (suami pengasuh)..blaa..blaaa..blaa…. maksu kata minggu lepas dak zara (kawan fiyyaz) yang kena, dua2 mata dia kena. Maksu tanya, berjangkit ke.. aku pon jawab, macam berjangkit (haha, barangkali ja laa).. tapi dari info yang aku baca tu, akan berjangkit, so rajin2 cuci tangan, elakkan bersentuhan.


Acctually aku pon pernah kena pon, tapi lama dah la. Bawak jumpa dokter, just bagi ubat titis kat mata.. tapi pedih jugak.. macam ada bakteria la kot, siap dapat mc.. hopefully Fiyyaz cepat sembuh yaa... rindu kat ayyash



Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign