Followers

17 Julai 2013

muntah seplastik :'(




Assalamualaikum..


Memandangkan I ter datang awal ke office ( *ter yeee terr siap ayat skema engko), maka I dapat lah bersoseh skejap kat belog i. bleh kan? Ish mesti la boleh, dah ini belog I, ye dak?. Entri yang sebelum ni, entri keibuan dan naness naness gittuw, meh la I sambung ceghiter masa I pegi Bukit Fraser and Genting Highland last month. Weh, tak sudah2 si emma ni nak ceghiter kan. Miehehe!. Layan je laaar.


Semasa bertolak awal pagi dari rumah, siyesly I belom isi perut. Terus pegi naik bukit fraser. Ekceli, I Cuma tahu kat puncak bukit, but tak tahu la pulok jalan cam ular, bengkang bengkok. Oh maiii.. lemah segala tengkuk.haha


So, I habaq kat hubby yang I nak isi perut kalo dah sampai atas. Hubby dah suruh I lelap before sampai kat atas, tapi I cam tak bleh nak lelap, hubby bawak kemain macam F1, pe tak nye, slekoh sana slekoh sini. Tambah la I pening kepala..isk isk.

Sampai nun kat puncak, oh maii.. kedai makan takde. Tutup and belom bukak. I dah mrajok mrajok kat hubby, asal bawak I kat sini pong pang pong pang I bebel sebab I lapar sangat. Last2, dalam hati  I berkata-kata


“Masha Allah, kenapa mulut I ni, bebel bebel. Kesian suami dah bawak gi sini buat supprise untuk I ngan baby, I pulok tak hargai.. tsk tsk tsk” terus rasa syahhhduuuuuu T.T di dadaku ini.pehhhhhh 


I pon diam dan happy happy depan hubby, I terpaksa rela beli kat kedai runcit yang ala2 jaman jepung. Beli lah roti bagai air plus ape2 jek. Hubby beli la aiskrim. Yummy..terus tumpang skaki, nak nak nak magnum! 


Dah isi perut we all just pusing pusing area tu jek laa.. masa tu ada pertandingan ,mengenal bunyi burung. Ramai orang dari Singapore datang bawak binoculars.. hubby pulok, dengan baek hati menumpangkan beberapa pelancong yang dah tak larat nak jalan utk pulang ke hotel depa. So, I kater, apa salahnya bantu orang kann :). 


Bila time nak balik I ngan hubby amek gambar jap..hehe.. siap ada yang volunteer nak tolong tangkap gambar untuk kami berdua. Thanks tuk akak chinese itu yer








Lepas da siap sesi amek gambar, we all pon turun dari bukit fraser. Ya Allah, masa tu I rasa pening sangat. Tekak I loya.. I kata kat hubby, slow sikit, hubby kata memang kalo turun bukit cenggini.hermm.. 

I cakap kat hubby, kalo I termuntah camne? Hubby kata ce cari plastic..


Tetibaaaaaaaaaaa……… 


Uwekkkkkk uwekkkkkkk uwekkkkkkkkkkkkkkkk

(penuh sebakul plastik I muntah, segala magnum, cekelat, air ngan roti yang I makan keluar)..herrrrrrrr 


Rasa nak nanes and gelak pon ada. Habes lah muntah yang terkeluar sikit2 dari plastik, tercalit pulok kat baju, kat kain. Ewwww, kesian hubby nengok bini dia azab giler masa tu..ngehhh ngehhh.. 


Masa dah sampai kat area tanah rata, cepat2 hubby amek tisu ngan air mineral. Nasib ada bekal air. Hubby la yang kena buang muntah I sebakul, I lap lah semua muntah2 I kat baju kain, beg I skali T.T. sedih! 


Perut kosong. “abang, sayang mau makannnnnnn (buat muka sedih)”. (ohh bertambah manja I ketika itu, ewwww…  tetiba Ternampak gerai makan tepi jalan masa otw nak pegi GH.. we all pon singgah, terima la makanan apa yang ada kat sana, I ngoder rojak ngan cendol, dan hubby jugek..  


Dah lama I ngidam nak makan mee rojak. Tapi lebih suka mee rojak kat kampung. Nak try buat kat rumah, tapi sampai skang I tak blend lagi kacang goreng i.muehehe! 


Terus we all makan dengan pelahapnya..




Opss.. tengah puasa..hehe..



K bai



Muah muah


Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign