Followers

15 Julai 2013

Dah masuk hari ke-enam



Assalamualaikum.



Alhamdulillah..hari ni dah masuk hari ke-6 kita berpuasa. Buat masa ni, I masih lagi berpuasa,. Actually, I nak puasa penuh tahun ni. In Sha Allah, jika di izikanlah ye. Husben memang hari hari kater tak payah puasa kalo tak larat and mampu. I rasa my baby inside pon ok jek. Before ramadhan haritu, I latih diri untuk berpuasa, sebab takut takut baby kekejutan takde makanan seharian.hehe. kira dah ready awal2. Syukur Alhamdulillah, baby inside memahami.



Cuma, bila puasa jek, mesti cb(cherry berry). Opss. Maklumlah angin banyak kat perot. Lagipon masa bujang dulu pon memang slalu cenggitu. So, dah kebiasaan. Tapi skang dah ok dah.. itulah dugaan bagi diriku.huhu..



Nak diikutkan hati, cam takot2 nak berpuasa, tapi ini untuk kebaikan I ngan baby i. you know, berat I cepat naw menaik smenjak preggy ni. Bila datang checkup kat klinik, mesti nurse sound i. perkataan yang selalu ada bila kena tegur pasal berat tak lain tak bukan “karbohidrat”. Erm! Memang memang I dah kurangkan, tapi i akan makan setiap jam berikutnya. Maka, itu lah puncanya. Kang kalo tak makan, my passanger kat dalam ni kick my tummy or dancing or gesel2, so how? Mesti kena makan la jawabnya. Ye dak?



In sha Allah, semasa puasa ni, baby akan faham semua tu.hee. this week, I ada checkup, hopefully takdelah naik sangat berat I tu, sebab I tak nak minum air gula time bulan puasa ni. Khen? khen?



Lagi satu, I tak pernah miss lagi bersahur. Preggy mummy, kenalah sahur. Wajib! Jika tidak, berbuka lah I di siang hari.hee. seawal jam 4.30, I akan ketak, ketuk, ketik, kat dapuq. Masa bujang dulu pon I rajin bersahur, jarang miss, kalo miss pon masa I kat kampung..hehe. sebab dah nak dekat raya, liat la sikit nak bangun..



Insha Allah, tahun ni I nak buat kuih raya. By the way, takde stand mixer and oven lagi. Hermm.. slalu nak cakap kat hasben, tapiii tak brani. Sebab hasben dah tak suruh buat kerja kat dapur. Tapi I minat naw nak masak skang ni..sangat sangat sangatt….. semua masakan lepas gugel gugel I akan try kat rumah. Tu yang berharap sangat nak ada barang dapur yang lengkap.jika boleh lahhhh kannn.hehe.. nanti cuti bersalin, lagi lahhhhh I nak masak itu ini..heee huuu.. “suamiku, sila lahhh memahami isterimu ini…yaaaaa



Ok lah. I buat kije dulu.. bye bye.



Maafkan diriku jika pernah ter’kasar bahasa, ter’kata yang bukan2, ter’kutuk yang teruk, ter’umpat dan lain lain..



Salam Ramadhannn :)

Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign