Followers

02 Julai 2013

kursus dan exam..warrrr




Assalamualaikum,.



Last weeks, I ada exam selama 3 hari. Sangat sangat dugaan bila hasben kena pegi kursus dan I pulok kena pegi exam.. so, 26hb tu hasben pagi tu dah start pegi kursus kat Jerantut selama 3 hari. Hasben rela tak rela jek tinggalkan bini dia ni.. tapi semua atas kerelaan I sendirik suruh hasben gi kursus. 26hb tu pulok I ada paper, nasib baiklah ada kawan satu ofis bleh pegi dan balik sesame..



Keesokkan harinya, I terpaksalah pegi exam sensorang dan naik public transport. Dulu zaman bujang, ok jek.. tapi bila dah pregnant ni risau2 jugek la. Tapi I gagahi la jugek.. cukuplah semester ni I tangguh sem, asal I tak lepas exam perkhidmatan ni..hehe..



Awal pagi, I naik bas dari ruma, masha Allah.. saket kaki dan pinggang, sebab bustop tu kiranya jauh la jugek dari rumah i..kena jalan sikit.. kenalah I jalan slow slow. Ekceli pinggan I masa tu saket sangat. Hubby akan urut bila waktu malam, tapi malam tu I dok sensorang kat umah..huhu..sedihhhh.. sampai P.sentral, terus amek driver teksi.



Siyesly, I paling takot naik teksi sensorang… hanya mampu berdoa berdoa dan berdoa. Ekceli takde apa pong. Sebab kalo teksi berdaftar insha Allah semuanya baik2 saja.. sampai laa kat pusat exam pakcik tu rancak berbual..ghupenya dia tu pon x-BPP. Pakcik tu kesian kat I, bleh pulok dia yang bayar bila nak masuk pusat exam sebab tia kali masuk area tu kena bayar RM2.00, I dah hulur duit kat dia tapi dia kata tak pe, takpe..huhu..i dapat pusat exam kat hotel..best jugek tempat tu..banyak spa spa yer..hehe..



Bila time exam dah habes, hasben dah pesan banyak kali, amek teksi jek. Tapi I masih lagi was2.. I sanggup jalan jauh pegi amek ktm-erl. Bila fikir2, sama jek. Kalo benda nak jadik, jadik jugek kan. Dari mines, I jalan tergedek gedek sensorang.. dalam perjalanan tu, macam2 doa I baca, pehtu bawak baby bump sembang..alhamdulillah baby bump pon ok je dok dalam tu… I sampai ktm dengan selamatnya terus naik erl dan naik bas balik ke rumah..



Before exam tu, I kata kat hubby nak bawak kreta pi mines.. tapi dah lama rasanya tak bawak..hehe..lesen dahlah tak dok.. macam2 risiko kan kalo I bawak khen khen.. so, terpaksalah i tanpa kerelaan naik public transport..hee.. oleh itu, azam 2014 kena amek lesen kreta yaaa..hew hew hew..





Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign