Followers

29 Julai 2013

31 week now :)



Assalamualaikum..

Hai. Bila dah gajian tu yang semua orang excited senyum senyum sebab ada KGT dan bakalan dapat bantuan kewangan. Lagilah semua happy. Alhamdulillah.rezeki. tapi, diriku sangat sadis. Kerja tambah la banyak. Sebab ada yang tak dapat kgt, so, kena kerah buat perubahan gaji pegawai. “Hmm. Ok baiklah, SYNP!!” /saya yang menurut perintah.

Actually, I suke bab kira mengira tolak menolak, tambah menambah, bahagi membahagikan  jugek darab mendarab. Semua ada, so I suke! Cuma lepas ni, maybe kurang la beban kerja I ngan patner I tu, sebab big bos dah amek orang baru nak bantu kiterang. So, dah bertiga, kena la bahagikan tugas2 lagi. “ko amek yang ne, aku amek yang ni, dan ko amek yang ni” vahh! Ko hengat ko bos, maka, bos lah yang akan bahagikan, bukan we all yang memandai.

I pon skang tengah tungkus lumus buat ot. Sebab nak kumpul cuti gantian. Maklumlah nak bercuti awal before delivery. Senang lah I nak berehat kat rumah dengan menghabiskan masa before bersalin. Wahh. Tak sabar nak menyambut kedatangan orang baru dalam family kiterangni.

Today, dah masuk 20 ramadhan. Alhamdulillah, buat masa ni I masih lagi full puasa, belom eskep lagi. Baby kat peyot bump bump pon still aktif gerak2 gesel2 tendang2 tumbuk2 aduih saket kenkadang..ngeh ngeh. tak sabar nak tunggu next week, sebab I dah masuk 8 month lorh..wahhhhh.cepatnya masa berlalu.

Now, I still tercari-cari nama baby.hmm. nama gegirl dah ok. Nama boboy ni hah, apelah nak letak, spatutnya dah confirm dah, tetiba ayah dia nak tukar pulok. Adess, hubby memang cenggitu, sesuki hatinye saje. Hubby kater

“alaaa, sayang kan dah pilih nama tang blakang dia, biar abang pilih tang depan pula.”

T.T apa I nak jawab, pujuk hubby memang tak jalan dah.. dah la I ni agak kureng kreatif bab2 nama ni. Tu pon dah nak seabad I carik nama, tetiba tak lepas dari tuan besaw.. almaklumlah, hubby nama dia kan agak2 glemerer sikit, kalo I, seconit tu dah cukup nama I, toksah nak bunga2.. by the way, yang penting ada maksud di sebalik nama, tu je..khen khen?

Ekceli, I nak sangat update belog berjela2 jela, tapi memandangkan I slalu ngantok plus malas bila time rest or free free. Tu yang I jadik tak sempat nak ngapdate belog. Maaflah yer.. kalo I rajin lagi I update lagi.. bye bye..

Salam ramadhan dariku dan baby bump :)

Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign