Followers

03 Jun 2013

ho yeah..Orang Jauh datang sini

-->
Assalamualaikum..
Sperti yang I janjikan, I ada hutang entri pasal kedatangan emak dan dua orang kakak I kan..? okai, i nak tunaikan janji janji I la ni.. hi hi hi

Emak dan kakak2 I datang sini sebab deme nak shopping dan saje nak melawat i.. so, dalam 4 hari tu I spend my free time with my family laaa.. terpaksalah I mengambil cuti Selama dua hari..hee..

Malam khamis (16 mei) dorang arrived kat airport lcct tengah malam. I ngan hubby siap tido2 kat kreta..Lcct biasalah, sentiasa ada orang lalu lalang, so takdelah menakutkan sangat..

Keesokkan harinya, I ajak dorang naik public transport gi KL.. sebab hubby gi kerja. Hubby kena save cuti.  Awal2 pagi, gigih gi putrajaya sentral naik bas nadi putra, kami semua berlima..hah…sapa sorang lagi tu.? sorang lagi tu adik ipar ipar.. dia tengah cuti skang, lagipun dah lama dok Ohio, apa salahnya ajak dia jenjalan skali..ehe..

Hubby memula tak kasi pon I naik public transport. Pe idoknya, dah la sarat2 nak naik komuter bagai kan.. tapi I rilek je, masih still cergas lagi..hi hi hi..

Seharian I bawak dorang shopping kat jalan TAR.haha. amekkau, balik pon masa lepas maghrib.. sempat la solat kat sogo jap baru nak gi balik KL sentral.. Hubby dah dok risau kat rumah.. dia nak datang amek.. tapi I kata tak yah laa.. gi pon we all dah on the way nak balik.. ekceli barang shopping banyak sangat.. semua dah keletihan, memasing muka dah kusut masai dan mata dah merah2..hee,..

Cam menyeksa pulok I kan..hihi.. kesian emak.. kakak2 and adik ipar ponn kesian jugek.. semua dah ngadu sakit kaki, muscel masing2 dah sakit, tapi I still tak rasa penat.. bayangkan la seharian berjalan berdiri kat jalan TAR tu, tapi I cam tak de apa je.. maybe sebab I excited orang jauh datang, family sendirik pulok tu, tu yang I semangat.. penat pon dah tak rasa.. memula I takot jugak kalo2 kaki I bengkak ke, pinggang I sakit ke.. tapi siyesly memang tak de rasa sakit or penat..

Bila dah sampai Putrajaya dalm kul 9.30 malam kot,, hubby datang amek, tapi kreta tak tukar sport rim lagi. So, I suruh adik ipar je naik kreta, memula suruh emak naik kreta, tapi emak tak nak..jenuh I memaksa emak naik kreta.. I kena temankan dorang naik bas, kang singgah kat mana2 pulok dorang tu kalo I tak gi teman..hehe..so, kami berempat naiklah bas Nadi Putra.. Sampai rumah pon dah lewat malam..

Sabtu pulok, I ajak dorang gi Nilai 3, sebab akak2 I nak cuci mata.. kat sana, ya Allah, panas giler kot.. kami kejap je kat sana, semua dah letih.. shopping pon sikit aje..

-->
Ahad, atas permintaan semua orang, dorang nak gi jalan TAR lagi..hihi. tengok,, tengok,, I dah kater, dorang just nak shopping ajer..  dek kerna kakak I yang sorang tu memang orang bisnes, so ajaklah dorang lagi gi sana, hangkut satu kreta bawak adik ipar skali..  Dorang shopping seharian jugak tau..hi hi.. hubby ngan adik ipar dok kreta je la.. adik ipar gi shopping kejap2, kesian adik ipar I tu, maybe dia penat sebab membontot we all shopping..last2 dia surrender nak gi shopping sendiri.. hi hi..

Balik dari jalan TAR, ajak dorang lepak kat area Office Putrajaya.. emak and kakak2 I siap posing sakan begambo..hihi..

Isnin, last day dorang kat sini. Kul 7pm emak, kakak2 dan adik ipar dapat satu flight.. so, pagi tu, I ajak la dorang round Putrajaya, bawak tempat2 cantik supaya dapat amek gambo kenangan..

Bila I dah hantar dorang semua gi airport dan I ngan hubby pon balik, terus terasa sunyi sepi rumah i.. dari berenam jadilah berdua balik..hu hu. Nasib baik I tak nanes.. I hanya diam membisu je la, hah hubby dah paham dah tu. Kalo adik ipar I ada lagi kat umah, maybe tak la sunyi mengejut..hi hi..

So, dah panjang lebiaq I ceghiter..jom terjah gambo kakak2 and emak i..xoxo













 


Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign