Followers

22 April 2013

stori yang panjang lebar

--> -->
Assalamualaikum teman teman..

Maaf lerr, lama pulok I menyepikan diri, ye dak. I sebok yang amat amat.. nak online bagai pon dah tak sempat. Ingatkan lepas exam hari tu bleh le I relax, tup tup kena kerah buat gaji kakitangan.haish… naik kejang tangan haku buat tu semua.fuh! terus  peminat kipas susah mati belog ku dua tiga kali sound I, bila nak ngapdate belog katernya.wahaha. aisehh.. tak sangka yang peminat belog I ni memang fanatic kat belog i. haaaa~~.. terharu nyer i.. sob sob (kesat hingus kat baju).. ingatkan selama ni diam diam tu tak baca belog I, ghupenyer baca jugek. Wahaaa ~..~ ..

Minggu lepas adik ipaq datang sini nak ziarah abangnye, wife si abg dan baby bump bum! jugek sambil shopping moping katernyer. So, dia bawak kawan dia datang and menginap kat ghumah I yang tak seberapa tu. ehe.. dalam beberapa hari tu, i ngan hubby bawak depa jenjalan,..

kejadian yang tak dapek I lupokan, dimana bilamana hubby bawak depa pusing pusing putrajaya, kepala I pening sakit kepalo bagai menusuk nusuk. Tapi I diamkan jek, sebab I segan dengan adik ipaq n kawannye itu.hikhik.. so, I baringkan kepala sambil diam membisu di sebelah pemandu.. bila dah siap pusing pusing putrajaya, rasa nak termuntah hijo pulok kan. Ye laa, dah bertahun tahun dok putrajaya, semestinya la kot bosan sebab hari2 view yang sama.hehe. takabbur sangat.

Tetiba, masa we all otw nak carik tempat makan, I terus pegang lengan hubby kuat kuat! “abang,….sayang mau muntahhhh”.. hubby kata “sayang tahan dulu la arr” I diammmm dan teruss diam… dengan suara separuh kuat separuh lemah  separuh waras “banggggg singgah tepi tu kejap banggggg!!! cepat cepatt” dah la jalan raya kecik, men singgah2 jek tepi jalan.bahaha!. so, I apa lagi, belari anak menuju pokok bunga tanaman mamat bangla, putrajaya kan penuh dengan bunga bungaan. I muntah dengan semahu mahunya, I tak kisah la  lipas ke tikus ke cengkerik ke kumbang  ke gelap gulita segala yang ada di semak tu, ahhh  yang penting I nak muntahhhhhhh. wahahaha. bila dah keluaq segala isi2 makanan air semuatu, barulah hilang sakit kepala ku.. payau rasa tekak.erww.. syukur Alhamdulillah..sampai restoran, I lapar, tapi takde selera nak makan… malu pulok rasanya bila dalam situasi cenggitu.hehe. kalo berdua jek, bleh la manja manja sket. hik hik *gedik*.

-->
Ni scan masa kali pertama masa ni baru dua bulan lebih kot.. 
-->
Ni pulok ubat ubatan i..hehe. kena makan setiap hari..

-->
Kejadian kali ke2, I nak ceghiter tatkala itu I berada dekat office. (Layan je la ye ceghiter muntah muntah i.wahaha).. pepagi yang indah, perut I rasa macam kosong kosong (cilok lagu najwa). Maknenye nak kena isi la, kat ghumah tak sempat nak masak untuk sarapan, biasalah..ibu ibu ngandung ni kekadang asyik tak laraaattt jek la.. ye dak. Ngeee. Then, sampai office, I terus tergedek gedek pegi beli sarapan kat bawah office.. I pilih makanan, huih kemain pusing pusing carik selera anak tekak. Jenuh jugak I memilih itu ini itu ini.. last last ramai pulok orang beratur. Hahh. Tu laaa. memilih sangat~
Dah beli amek semua2, I pon beratur untuk bayaq.. tetiba I rasa nak pitam…. alamakkk!! Dalam hati asyik bercakap, “ya Allah, janganlah aku pensan kat sini, kang nama I femes pulok kata dak emma pengsan masa beli makanan..”.. bleh pulok I sempat nak fikir2 semua tu, ye dak.. kaki I dah menggigil dah masa tu, I nak call hubby suruh dia amek, tapi I Cuma bleh whatsapp jek. Hemm. Guano nak naipnye, makanan kiri kanan kat tangan ni hah!, bakpo emma makan banyak gabak. I pon pandang kiri kanan fikir inisiatif lain supaya I tak pengsan, I nak carik tempat duduk nak legakan kaki yang gigil gigil ni.. I pon nampak group akak2 tengah duduk dan ada 1 tempat kosong. Wehuu, bleh kot I duduk sebentar..

Dah siap bayar, I tengok setiap orang dah ada dua bayangan .. Alamakk, jangan lahh pengsan janganlahh pengsan jerit hati kecilku.. i dah tak tahu nak buat apa, I jalan laju, sampai tak endahkan orang sekeliling, I nak cari toilet berdekatan, if I pengsan kat toilet pon tak pe laahh, yang penting jangan laa kat oghang ramai,wakaka..lawok,, I terus pegi toilet kat tepi lift, I duduk kat depan paip tempat amek wuduk, tetiba termuntah.uwekkkkk uwekkkkkkk.. yang kluaq hanyalah air ber color color.heee.. dah habis uwek, terus whatsapp hubby suruh amek kat bawah. Lelaju hubby turun amek.. lepas uwek, kaki gigil dan rasa nak pitam terus hilang. Hubby siap nak papah I,haha. I kata tak yah..malu awww,..

Begitulah ceghite tragis bila rasa nak uwek tak kira masa dan tempat. Semuanya secara tetiba, yang penting jaga timing makan. Tu jek… tapi I takde la alahan teruk sangat, just kadang kadang tu je.hehe. time nak manja2 kot.wahaha.

-->
Kat atas ni gambar masa baby bump baru 3bulan 3 minggu.ngee. semua orang kata dah nampak baby bump nyer. Masa I 3 bulan pertama, I ghisau kemain masa tu peyut beboyot masih tak nampak nampak. Sedih pulok tu, hari2 ngadu kat hubby. Siap dengki tengok kawan2 yang pregnant nak bandingkan dengan diri ni kata napa depa punya peyot lagi nampak jelas yang I nye idok. Alasan nye konon sebab I badan kecik, depa badan besaw.hmmm, *mrajok bawah selimut.

Tetiba masa I upload gambaq 3bulan 3minggu kat fb, semua orang kata cam 5 bulan, mak oihhh.. advance la pulok.hehe. terus hati sang ibu berbunga kembali,. Hari2 rakan ofis cuit2 peyot, gosok2 peyut, jeling jeling peyut I, semua cakap dah besaw dah nampak dah jelas dan dah kelihatan, ohhmaiii.. mulalah terbit perasaan takot, sebab depa kata, baby i ni mesti besaw, nanti nak bersalin susah..hemm. memula gerun jugak dengar statement cenggitu,..now I happy jek, biar dia sihat, biar dia gebu, itu yang penting. Kan kan..

Pehtu, I saje memainkan orang2 yang tegur peyut bump2 I kata baby ni mungkin kembar. Hehe. Ramai pulok offer nak jaga sorang satu. Hehe.. I memula ingatkan I takde keturunan kembar, ghupenye I ada keturunan kembar, belah bapak. Tetiba I riso, ye la, badan tecik nak bawak peyot boyot larat ke emma hoi.haha..tapi kalo dah rezeki, I terima aje.. next month baru ada scan..hmm lama sangat I menantinyer..
Hari tu masa I tunggu adik ipar shopping kat sogo, ghupernye kat sogo tengah promosi pakaian baby.hehe. walhal baru 4 bulan, lagi 5 bulan,heee. Tapi hati dah meronta nak shopping barang baby. Biasalah, memang macam tu la excited bagi ibu2 ngandung ni.. hubby rela duduk tunggu depa shopping, so I pon pegi turun sogo beli pakaian baby.hee. dah la belom gajian, I beli dua tiga helai aje, sebab semua dah baki pilihan orang. Pastu kawasan sempit, kalo pompuan shopping, berjam2 lah lapak kat satu tempat. Nak pilih pon susah..heemmm sedih. I main pilih jek, walhal tak tahu pon lagi gender baby apa..
Memula hubby tak izinkan I beli, sebab katanya lama lagi, nanti baru beli, tapi si isteri degil hehe. Last2 hubby izinkan,, dah siap beli 4 pasang baju baby sebab tak banyak pon sogo jual untuk baby bawah setahun..hmm,..yang ada pon baki2.. I pon asyik nampak color pink, kang kalo beli pink je, tetiba baby boy guano.hee. so, I beli lah yang fleksible. Yang boleh masuk untuk baby boy jugak untuk baby girl jugak..
Lepas beli baju si baby, terus tengokkan hubby pilihan2 i.. dia cam tak berminat je masa I tengokkan kat dia.hmm sedih (dalam hati)..
Then balik rumah, I saje la amek gambo nak upload kat IG,haha. Biasalah orang IG memang camtu laa, sket sket amek gambo pehtu upload.. tetiba si hubby amek baju baby sambil peluk2.hehe. tetiba I terharu tsk tsk tsk, dia pon cakap “lama lagi ke baby kuar, boleh ke di keluar cepat sikit yang”..hehe.. sabar yaa,, hujung tahun ni kita dah bertiga…
Ok lah, panjang lebar pulok entri I kali ni ye dak.. maaflahhh, I excited sket.. so layan je la..
Bye bye love u teman teman..
Salam sayang dari baby bump~


Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign