Followers

01 April 2013

Baby bump - 14 week

-->
Assalamualaikum teman teman :)..

Pepagi lagi dah pegi klinik.kewajipan bakal ibu kena ada check up. Kena tepati waktu, kena tepati tarikh, kena tepati jam. kalo lewat, omaiiiimakk kena maghahh dek nurse, bebel bebel dan kite kecilkan mata tanda protesss.. Diseplin ya puan diseplin. Errr baik lahhhhh (muke tak rela).. I jenis tepati masa waktu jehammm (takabburrr la sangett)..

Tengok jam berkali kali, herm, “abang.. cepat, nanti lambat pegi klinik, mau breakfast lagi”..hubby cam biasa la selalu lambat ngalahkan bini dia.. *geleng kepala*. Siap nyanyi2 kat toilet, pehtu sikat rambut dah ambil masa ber menit menit.haha. tu belom pakej dia dok lupa itu lupa ini, lastly “yangggggg stokin abang mana yangggggg”.haha hubby hubby.. itulah habit dia before gi keje. I takut lewat gi klinik jek, kang ramai orang tu yang malas tuu. hok aloh emma, walhal proses check up kejap je pong, lagipon tak sampai sejam dah settle.haha. si ibu tu je yang cepat risau nye. Haish.. takde mende pon. But u know me, I kan ehemmm tepati masa!.haha takabbru lagi. Uhuk.

Bila dah sampai klinik, meh kite kongsi step by step pagi ni ye teman teman.

Firstly, kena letak buku, amek number. I dapat number 2006.
Secondly, dia suruh kita gi bilik ibu hamil,.
Thirdly, I dah gi sana, kena suruh kencing bagai and cucuk jarum tang jari., darah tsk tsk. Tadaaa. Siap!
Next bilik dua belahhhs.
Fourthly, kena check tang mata dan baby bump. (scan lama lagi T.T)err cepat
Lastly, amek ubat dan vitamin2 semua2 tu kat farmasi.

Siapppp, kejap je kan. Dah takde nak tunggu berjam2 seperti yang di uar uarkan oleh rakan2 anda. Skarang layanan semua dah ok. Nurse pon tak garang. Semua baik2 blake! (jyeah kipas susah mati).

Alhamdulillah ke hadrat ilahi, semua result okey dan takde masalah. HB 13, kencingan smua ok, darah semua ok, tekanan semua ok.. takde la I kena datang setiap minggu. Hik hik.

To my baby inside :
“ekceli, mesti baby tahu ibu tengah risau sebab takut HB and semua2 tak ok kan.. sampai ibu beli sayur bayam semua tu, tapi ibu tak sempat makan pon.hee.. tapi semua ok. Alhamdulillah. Dan anak ibu takde la bawak masalah sangat, ibu jek slalu eskep makan kadang kadang, eskep minum susu, maaf ye baby. Ibu usaha jaga baby lepas ni, sepenuhnya ibu akan bagi perhatian,.. baby pon dah smakin membesar, bila agaknya baby nak kicks kat perut ibu,? Ibu nak rasa, ibu nak sangat peyut ibu cepat maju ke depan, ibu excited sangat baby,.herm ibu tahu baby paham semua tu… bila masuk bulan ke-empat nanti, roh akan di masukkan ke jasad mu ye baby? ,mesti ibu mengalami perubahan, harap ayah banyak bersabar dengan perangai ibu.. ayah dah penat jaga ibu,..hehe.. sabar ye ayah”


Ok lah. I banyak kije sket. Dan I kena study lagi. Hari ni mood I happy sket, jadi tu yang semangat taip entry walaupon exam tak habes lagi T.T.. ada dua paper jek lagi.. hopefully semua dipermudahkan. Doakan I ye teman teman..

I sayanggg ketat ketat yang baca entry.xoxo
Terima Kasih

1 ulasan:

azizah :) berkata...

mula2 hb jijah ok je lama2 turun sampai la 18weeks.. kalau ikutkan mmg sebulan sekali pegi klinik tp sebab hb low kena la tiap 2minggu..huhuhu

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign