Followers

07 November 2012

Balik kampung sebab bapak & majlisku

Assalamualaikum…..

Ting tonggg..tingg tong. Mana tuan belog menghilang?? Batang hidung pon tak nampak ni -.-‘ .. eh eh eh, aku kat sini larhh.. tengah dok menaip sekerat dua kerat ayat untuk belog picisan ditambah perisa kekiutan kecomeilan. Hoho. |picisan picisan pong, ada gak yang jengah. Ye dak?| miehihi

Dek kerna kesebokkan yang membuak buak =.=” dahku paling hampeh bab hupdet belog. Memang ya memang dahku sebok dan idea tak mencurah macam coco crunch hingga ke ladang gandum. Asyik terbantut bila nak taip some entri. asal mukaddimah jew terussss hilang ntah ke mana…. Dahku pon terus menghilang jugek, jari terus klik logout blog dan dan tu jugak tidui zzzZZZZ kroohh kroohh..
Minggu lepas, bapak aku baru jek kuar hospital. Alhamdulillah, bapak dah beransur sihat sedikit demi sedikit. Cuma bapak kena berehat lama. Emak la yang banyak jaga bapak kat hospital,. Kesian emak, penat pastu bosan yang amat masa tunggu bapak. Sebab emak ni jenis tak suka dok diam, ada jek benda dia nak buat.

Oh yer, nak tahu? Rabu minggu lepas dahku balik kampong. Flight hari rabu sampai kk jam 6.00pm.. terus kakak amek kat airport dan malam tu terpaksa tidur kat kk dulu sebelum balik kampong. Barang dahlah banyak, berkotak-kotak. Nasib la ringan.. kalo tak sakit la segala pinggang tangan mengangkat..
Then, hari ni hari pertama keje stelah cuti selama 4hari. So, hari ni jugek lew aku kelewatan masuk kerja gara-gara terlajak tidur. Gila ekau, memula dah bangun jam 5.30am, bleh plak dahku lelap mata dan bangun bangun jek hari dah siang. Tkejut beruk, mak iehhh…alamak alamak. Kelam kabut jadinya. Terus capai handpon sms kawan skerja bahawasanya dahku lewat masuk keja. ;(

Dari semalam masa naik flight aku cam demam jek, sebab tekak aku sakit, tanda2 nak demam la tu. pagi ni, suara pon cam sora demam jek. ekceli, aku suka kalo demam2 ni sbenarnye laaa. Miahihi. Ada plak oghang cenggini kan. Hampeh -,-‘ .. dah lah masa naik flight telinga aku sakit yang amat, rasa cam gegendang telinga nak pecahhhhhhhhhhhh.. seb bek dah turun kapal, telinga dah tak sakit. ghisaunyerrr

Dahku rasa dahku dah banyak celoteh kat sini. Nanti dahku sambung lagi. disebabkan banyak keje tertangguh. 

-->
Gambo salingan masa majlis ehem ehem. Alhamdulillah. Selesai satu majlis..  

Terima Kasih

5 ulasan:

si gebu berkata...

Tahniah Emma..bila nak langsungnya...
semoga terus berkekalan hingga ke hari bahagia nnti...
jangan noty2 ye....

✿♥! Emma Nyiu ^^, ♥!✿ berkata...

@si gebu
terima kasih akak <3
langsungya hujung bulan 12
*eh bulan depan pulak tu*
hihiii
tak noty2 dah..
sy budak baik yang akan matang slepas tawen. heheheeeee

zara'adha berkata...

tahniah..selamat jd tunangn org dah..hehe

zara'adha berkata...

tahniah...cantik nya emma..hehe..selamat dah jadi tunangan org..hehe

✿♥! Emma Nyiu ^^, ♥!✿ berkata...

@zara'adha
Hihiiii ^^,
terima kasih kak..
ha'a.. dah selamat jadi tunangan orang..
besok2 sy upload gamba majlis tunang2.. kih3

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign