Followers

24 November 2013

Fiyyaz dah dua bulan..


Assalamualaikum readers,!

Uishhk. Lama plak aku tak update blog ni..  Ahhhhhh ayat biasa blogger "bersawang blog aku".. Busy kemain ko. Sadisnya idop. Jadi ibu ibu memang gitu. Lagi lagi yang ada dak tecik. Ahh jangan harap nak berhias bagai. Orang lain makeup tebal macam RCW, aku takat sapu sapu tu cukup lahh. Takot dak fiyyaz tanak kat ibu dia plak sebab muka dah cam Datuk CT. Tak ke naya ayah kena dukung sampai kebas tangan. 

Walhal memang pown ayah dak fiyyaz yang dukung if jenjalan kat mana2.. Erm, ni gara2 aku degil taknak gi urut kat sini, nak jugak kat kampung. Tangan ku dah terseliuh dari kat kg lagi. Tu laa aku tak hirau sangat. Perhhh, kesihatan pon terabai dah.. Aku rasa sebab berat dak fiyyaz dah melambung lambung.

Masa baru lahir 2.6kg
Berat sebulan 3.65kg 
Berat dua bulsn 5.2kg.

Hah,! Sape patot dipersalahkan. Melonjak naik beratnya. Kalo sahan takpe la jugek kan,. Baby lain yang lahir2 3kg lebih pon dia dah kejar. Ghiso plak obes kang. Nanti aku keja, berat dah tak naik sangat kot.. Ye la, ibu dia tecik, kang tak larat nak dukung..muehehegee.

Fiyyaz pon makin lama makin membesar. Leher pon cam dah nak keras, tapi still bagi sokongan. Tak sabau nak tunggu 3m 4m 5m.......1year!.. 

Bab pengasuh, aku dah dapat carik. Ya Allah, aku mohon lindungilah anakku walau di mana dia berada.. Memang risau. Tapi aku hanya mampu berdoa,. Ikotkan hati ni, nak jugek amek cuti tanpa gaji.. Tapi aku kena kerja jugak la..hantar anak bagi orang lain jaga macam nak gi berperang pulok rasanya kan..

Tetiba idea hilang..nanti lagi aku sambung yep. Kat bawah ni gambar fiyyaz sbulan lebih..




 



  








Terima Kasih

1 ulasan:

mOoN berkata...

amboiii...beratnya tomey..hehehe..aeera 2bulan baru 4.8kg tau..

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign