Followers

09 Julai 2014

Menu simple bulan Ramadhan..



Salam..



Hai.. aku rajin nak update blog. Ye, yang ni je rajin..

Yang lain cam lemau kemainn.



Aku nak ceghite pasal makanan..

Ramdhan kali ni, aku rajin sangat masak kat rumah.

Asben pon pelik.. siap ayat sindir bini dia taw (^,^)”

“yang, puasa kali ni rajin masak kat rumah”

Ok.. bisa ayat asben tu..haha



Yep, tahun lepas ada alasan kalo buka kat luar atau ke baazar ramdon..

Tahun ni, idokler dapat alasan indah ibu ngandung..

Better berbuka kat rumah..

Lagi jimat, lagi sedap, lagi berkualiti.kah kah kah..



Lagi-lagi si anak yang aktif naw tu.

Bila kat walker, rajin naw dia lawat ibu dia kat dapur.

Kalo merayap, pon sampai gak ke dapur.

Kenkadang singgah stor bilik satu sambil ketak ketuk kat sana.

Bila ibu munculkan diri depan dia, laju je menyerbu kat ibu.

Kalo tak pandang wajah ibu ni, hah! merengek la dia..

Padahal, ayah dia ada je depan tv tu hah!..



Kalo bawak buka kat luar, contoh kat restoran.

Ok. Dia punya ragam, nak di dukung, nak mintak makanan.

Memacam laaa..hehe..

Tu yang lebih elok duduk rumah diam2,

Berbuka kat rumah.



Ahad lepas, aku, asben ngan dak fiyyaz pegi baazar Ramadhan.

Fiyyaz diam aje duk diam di dukung leh ayah dia.

Maybe dia kepanasan tu..hehe.. tapi dia sonok dapat jenjalan..

Beli la beberapa jenis makanan..

OK la jugak RM16 je total semua..

(roti john+nasi goreng+mee goreng+jus tembikai+cucur udang+mee sup)

Ok tak??

Banding sbelom ni, kemain sampai puloh puloh..



Menu berbuka slalunya masak simple aje..

Antaranya ni..

Yang lain tak snap pon..hehe..

(masak cepat, siap cepat sebab before puasa aku dah siap-siap blender semua bawang merah, bawang putih dan cili kering.)

Sila buat cam gini, gerenti masak cepat..




Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign