Followers

03 Februari 2013

Makhluk Allah paling comelll


Assalamualaikum..

Syukur Alhamdulillah.. tak sangka secepat ini rezeki kami suami istri. hehe.. pada masa i tengah menaip ni, i tak gi check kat klinik lagi.. tapi i dah rasa confirm sekonpom konpom nyer lahhh,. ececeehhwaahh. bak pe emma happy, teruje, exited, sengih sengih ni ?? ok, meh i ceghiter kat you all,..

Rezeki yang teristimewa yang di anugerahkan kepada i tu adalahhhh.. jeng jeng jeng. hok oloh! tak yah habaq pon you all dah bleh teka. tak yah ceghita la kalo cenggini.. err, sensetif pulok emma ni yaa..hehe..

bahawesenye, period i dah delay. so i gtau hubby. then hubby kater, 'alah biasalah yanggg prubahan hormon'.. olohh tiru ayat i ler tew. sekitar bulan januari ni, antibodi i sangat2 lemah. i jarang dapat demam, bleh pulok i terkena demam hari tu tapi kena dalam dua hari jek, tu pon still merayap gi KL bagai.muahaha. Dalam stahun maybe jarang kot nampak i demam, melainkan selsema. tapi i suke! ehee. sebab suke la i jaranggg demam. ehh ye ke.??

Macam-macam jugak la perubahan pada diri ini, demam, muka merah, lesu, kusut masai, cepat letih, tak leh guna kasut tinggi, sakit pinggang, sakit kaki, rasa loya-loya, pening, perut banyak angin, perut kram kejap kejap, kaki kejang tiba-tiba, cepat lapar, dah tak milih makanan dan banyakkkk banyakkk lagi. i pon dengan lajunya ngadu kat hubby. peh tu, i la yang akan menjawab balik semua itu  'maybe perubahan hormon kot'.. hmm ok

ceghiter pasal muke i kelihatan merah  (maybe macam muka time malu2 gitu kot). suatu hari tu, i gi kedai runcit kat area i tinggal lepas balik keje. so, i pegi kedai tetiba taukey kedai tegur


"hey kakakkk, awak takde mood ke kakakkk?? apesal  muke lu masam sajee" (dengan loghat chinese)..


i pon terkesima (ehh). so senyum jek lahh. walhal i ok je, penat tak, takde mood pon tak jugak sebab baru je gelak2 ngan hubby.


So, balik dari kedai i pon habaq kat hubby.. kenapa taukey tu cakap macam gitu pulok kat i.. mechikk arr konon.. terus i cakap, maybe sebab i ada isi kot..hahaha.. terus hubby sengih2.. ok bla bla bla..


penah jugak i gurau gurau dengan hubb. konon i dah check walhal tak pegi check pong. hik hik..

oleh sebab dah delay 5 hari period. so i pon segera la bawak hubby gi beli upt. begitulah ceritanya....

30hb, dalam jam 7pm.. i baru lepas turun dari flight. terus berlari lari lari anak menuju ke pak  teksi. tak sempat pon nak gi tencing, err kang terkucir plak. tak pe tak per.. peh tu, terus gi amek kreta dan hubby ajak gi mines kejap. lepas urusan settle, i pon ajak hubby masuk mines, so we all berdua memang dah rancang nak buat test upt. eheee. pegi la beli satu pregnancy test jenama clear blue. i pon terus tergopoh gapah gi toilet sbelah watson. pe tak nye, dari airport lagi tahan tencing.. memula, fikir, cane la nak guna benda ni.??. haha. terus i pun guna ilmu hentam hentam sajelah pak pandir sebab dah tak tahan dan takde masa nak baca baca tulisan omputih tu semua.. then settle i pon sgera amek pregnancy test i tadik. wawawaaaaaaaaaaa. gosok mate dua tiga kali dan sengih sengih..

Ni lah hasilnya.. :) pregnant sehhhh~~ 
kemain ko emma. pilih yang paling mahal skali antara yang bersusun susun kat watson tu hah!. haha.  99% betul katernyer


i pon sgera blah dari toilet dan senyum senyum tengok hubby.. i pon tunjuk kat hubby semua..bla bla bla.. dia pon senyum meleret sampai ke kreta.. sama2 hanya mampu tersenyum macam kerang busuk menuju ke kreta sambil bercubit cubitan bergelak gelakan..haha

So, we all dah agak memang pregnant lah tu. dah la jelas benaw garisan kat pregnancy test tu. tapi i tak brani nak kecoh. kene jumpa dokter dulu. kang kecoh2, malu pulok.. ye dakk.. family pon i ta habaq masa tu...wuwu

kat perenggan ni i dah check ngan dokter.. fuhhh panjang giler i nak ngarang semua ni.. maklumlah, mom to be, so letih konon. isk ngade2..haha

31hb, petang lepas habis kerja. i bawak hubby gi klinik kat alamanda.. dup dap dup dap jantung masa tunggu giliran. seram sejuk i dibuatnya.... errr,... dokter tanya bila last period (hari pertama period).. i habaq 25hb.12.. so, dia kira2 dah 5 weeks ++.. so, dia suruh i tencing lagi kat toilet depa.. nanti dah ada result dia panggil balik.. (tinkiu dokter, sebab memang i nak tencing masa tu)

kat luar kami sabar menunggu.......daannnnnn hasilnyaaaaaa

maaf la, kaler dah bertukar sebab benda ni dah terperap kat kreta. baru ter snap gambar..
hak hak hak (ni klinik tu yang punya, so dia suruh take away..haha)

I pon tengok kat pregnancy test yang dokter punya.. waaa.. jelas giler.. takde la kabur kabur.. dia kata i memang pregnant. dan selama 7 minit dia bla bla bla, makan itu makan ini. hubby pon sebok ler jugak tanya pasal travel bagai..

pada masa ni, hanya tuhan yang tahu prasaan i. macam macam ada, excited, sedih, gembira, ehh susah nak di habaq maiii.. cam tak caye pon ada jek.. hihi..terus usap usap pewot, "hello hello ada baby ibu ke ni??"



Syukur Alhamdulillah Ya Allah,,,,,,,,, :')))

lepas ni  i kena la minum susu, jaga permakanan.
"demi mu anak, ibu sanggupp.. walaupon paling trauma nak minum susu, ibu gagahi jugak nak." 
wahhhh keibuan sungguh, err terharu. sob sob.

doakan i dan kandungan  sihat yer..

yang benar, 
mom to be!!

Terima Kasih

2 ulasan:

shaheeda berkata...

yeye.. adik i da pregnant, msti comelll sgt ema ngan perut besar nnti, akk doakan semua selamat ye syg.. jg diri & baby baik2 tau, mwaahh2

✿♥! Emma Nyiu ^^, ♥!✿ berkata...

@shaheeda
hehe..
kesihatan perlu diutamakan..
kak tak sabar rasanya nak tengok perut ni mengembang...hikhik2..

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign