Followers

05 Mac 2014

kisah ibu dan anak




Assalamualaikum.

Phew. Lama giler kot tak update blog. Bukan malas, tapi…
S I B U K (*sila eja sketul sketul)
Sekian T_T

Banyak benda nak urus, lagi2 ada masalah pasal babysitter.
Phew,,!! sungguh penat, sungguh letih. Magrain!.
Start 27hb Februari .. magrain melanda
Giler engko.. aku punya sakit kepala memang tak bleh tahan.

Malam tu, langsung tak bleh nak layan kerenah dak Fiyyaz,.
Nak makan pon tak de selera, dok opis siang tu, emo bagai.
Siap nanes nanes..wuwu T.T.
laju pohon halfday. BEST!

Sedih an an an?

Malam tu, asben je la jaga Fiyyaz.
Ibu Fiyyaz nak berehat. Hu hu

esok ayah Fiyyaz, pujuk bawak Warung William.
Thanks mang!
 
Start Isnin minggu ni, Fiyyaz dah masuk Taska.
Memula, firstday. Er culture shock betui aku ngan Taska tu.
Apa tah lagi budak kecik tu.
an an an??

Malam tu, kemahen lagi sakit kepala.
Lagi2 Fiyyaz bawak balik dot dot dot.
Then, fikir2 asben kata bagi chance seminggu ni.

Bayangkanlah, aku punya rajin lawat Fiyyaz tiap lunch time
NaH~!!
Hari ke2, Fiyyaz nampak happy sangat.
So, tunggu lagi hari ni esok dan minggu ni.
If, Fiyyaz tak sesuai jugak.
Terpaksalah keluarkan anak aku tu gi pengasuh.
Ken kenn..
*sebab iyash kena survive masa tecik2 pulak TT_TT

Tapi, dek kerna ramai dak opis antar anak dok Taska yang sama,
Lagipon depa kata dari kecik (3month) lagi.
so far ok. jd?
mari teruskan.

Dari sudut mudah & susah dok Taska tu,
Banyak yang mudahnya.
Cuma, yang susah tu, 
sketui2 tu kira berat beban nya dari sketui yang mudah itu
Ade pahem ibu Fiyyaz cakep!
Eh. tak paham, fikir2 kan.

Lastly, ibu Fiyyaz sangat sibuk.
dok pulun siapkan assignment.
Tangguh2 kang last2 tak siap. Khen khen?


Baik lah.
Hujung bulan  dah start exam,
makanya aku kena struggle lebih sikit  
(maksud gigih banyak)
hopefully my CGPA meningkat.
Lagipon tak lama lagi abis study.

boleh convo tangkap gambai sama anak
sama suami
sama emak
sama bapak(impianku tak tercapai, Alfatihah)

Fighting emma
sikit lagi T.T





  ini anak bujang aku, yang manja, yang bambam, yang mei mei,

ini anak ibu, teman ibu buat ot. cian anak ibu.
meh meh kiss pipi, kiss peyut pop pop.
he he he.

Terima Kasih

Tiada ulasan:

© ✿EmmA Nyiu✿ | Design By MaiGraphikDesign